VÁLSÁG VAGY LEHETŐSÉG?

VÁLSÁG VAGY LEHETŐSÉG?

A válságba most megyünk befelé – nem ijesztgetésül mondom, de vannak olyan iparágak, mint a rendezvényszervezés, ami már most beadta a kulcsot, és felkészül a turizmus is – vagyis az áldozatokat nem csak fertőzöttek és sajnálatosan elhunytak számában lehet mérni majd, de az adott iparágban tönkrement vállakozásokban is.

Emlékezz arra, hogy hányszor beszélgettünk arról, milyen sok divat személyi és csoportos edzőt szabadított a piacra a hazai OKJ képzés, és milyen sok olyan edzőterem nyílt az elmúlt 5 évben, melyeket nem a hivatásukat szerető edzők raktak össze az utolsó fillérjeikből, hogy megvalósítsák az álmaikat, hanem üzleti befektetők, meglovagolva a trendeket. A kérdés az, hogy ezek az emberek és vállakozások, akik nem az álmukat valósították és nem a hivatásuknak élnek, nem szerelem-vállakozást visznek, vajon menekülnek-e, amikor nem jön a pénz. Nem kell ahhoz látnoknak lenni, hogy kijelentsem, igen. Mert ez volt 2008-ban is, és minden más kisebb válság idején is.

Vagyis minden ilyen válság egyben lehetőség arra, hogy az adott iparág:

 • Megtisztuljon
 • Fejlődjön.

Ne feledd, a Selye féle stresszelméletet. Az első fázis a sokk. Nincsenek jó híreim, még nem tartunk itt, az 2-3 hét múlva lesz. A sokk hatására ellenállás, kompenzáció és szuperkompenzációnak kell jönnie, ez 2-3 hónap múlva lesz. Az üzlet sem működik másképpen, a lényeg az, hogy te tarts ki, mert a D fázisba eljutva a vállakozásod nem csat átveszelte a válságot, de erősebben került ki belőle.

AMIT AZONNAL MEG KELL TENNED!

 1. Hirdess online konzultációt.
  A tanulóid része akár szívesen fizet egy kis extrát azért, hogy segítsd az otthoni edzését. Ha már jó ideje dolgoztok együtt, adj neki edzéservet. Ha nincs eszköze az edzéshez, add kölcsön a sajátod.
 2. Hozz létre privát facebook csoportot a klienseid számára. Folyamatosan kommunikálj a tagsággal!
  Ide fel tudod tenni a napi edzéstervet, és itt tudnak beszámolni arról, hogy meg tudták-e csinálni a feladatokat.
 3. Vezess, kövess, vagy állj félre az útból. Vagyis vezess, ebben a szituációban a tanulóid vezetőként akarnak téged látni. Nőjj fel a feladathoz – más lehetőséged aligha van.
 4. Azonnal vedd fel a lokáció tulajdonosával a kapcsolatot, és kérj halasztást a bérleti díj fizetésére, vagy kedvezményt a bérletre. A cél közös, neki bérlő kell, nekem edzésre fordítható helység. Ebben a szituációban ha nem rugalmas, ha elveszít téged, lehetetlen, hogy újat találjon. Vagyis a fájdalom közös és esélyes, hogy a bérbeadók is rugalmasabbak lesznek 2-3 hónapig.
 5. Tarts facebook live edzéseket!
 6. Mi az egyik edzőtermünk összes eszközét – kettlebell, bodyrope, hengerek –  felajánlottuk otthoni használatra a tagságnak arra az időre, míg az edzőterem zárva lesz.

AMIRE ELŐRE FEL KELL KÉSZÜLNÖD

 1. Sokaknak most esett le, hogy profi adatbázisnak, profi automatizációra és ehhez folyamatokra van szükségük. Most van arra 2-3 hónapod, hogy ezeket kiépítsd. Fejleszd edzőként és teremvezetőként a kommunikációs és üzleti készségeket. Ne feledd, minden megtanulható, minden fejleszthető.
 2. Kiderül, kik az igazi barátok, kik a hűséges partnerek, edzők.
 3. Fejleszd magad és a csapatod szakmailag. Legyenek heti megbeszélések az edzőkkel, míg csökken a forgalom és edzésmennyiség, ti akkor tartsátok magatokat élesen.
 4. Olvass, tanulj és fejleszd magad abban az időben, míg nem tudsz edzést tartani. Gyere ki ebből a szituációból erősebben és okosabban…Megint csak, van más lehetőséged?
 5. A válság végére fel fog értékelődni az egészség és a megelőzés szerepe. Legyél TE az, aki ezeknek a témáknak a hiteles szakértője!

Folyamatosan fogok olyan cikkeket írni itt és a Facebook lapomon, amivel a munkád és fejlődésed segítjük, hogy erősebben kerülj ki ebből a helyzetből is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook