Rólam

Bemutatkozás

Intro

Egy idézettel kezdem, amit a nagyapámról írtak, anno

„Az üzem tulajdonosa az üzemet saját szorgalmából, idegen tőke igénybevétele nélkül létesítette. Minden magasabb előképzettség nélkül, kizárólag saját szorgalmából, önképzés útján jutott el a mai üzemig, mely jelenleg 26 munkást foglalkoztat. Az üzem ma is egyszerű parasztházban működik, ezzel szemben gyárt hidraulikus olajsajtolót, szalagfűrészeket, vas- és fémipari gépeket. Több általa gyártott gépen saját találmányú újításokat és módosításokat alkalmazott, nagyobb mennyiségű, kisebb szerszámokat a helyi újjáépítéshez szállított.”

Lakatos Péter, erőnléti szakértő vagyok, és egy ideje a Facebookon is megosztom edzőkkel és sportolókkal a gondolataim. Néha ebből nagy viták kerekednek, néha az olvasó jut új információhoz az engem érdeklő témakörökben, máskor én tanulok a bejegyzésre adott válaszokból.

Edző

Az első edzőtermem 1990-ben nyitottam. Edzőként jelenleg Master StrongFirst oktatói szinttel rendelkezem.

SPORTOLÓ

Fekete öves Carlson Gracie Brazil Jiu Jitsu gyakorló és Expert 3 szintű Krav-Maga Global oktató, Strongfirst kettlebell master oktató vagyok.

Tanár

Itthon és küllföldön 2005 óta oktatásokat vezetek. Functional Movement System, Buteyko Clinic, Oxygen Advangate, StrongFirst kurzusokat tanítok kollégáimmal.

Tanuló

Évente rengeteg élő és online kurzust végzek el, heti 2-3 könyvet olvasok el – mindezt azért, mert tanulónak tartom magam elsődlegesen.

Ha azt gondolod, valamiféle edzőguru vagyok, aki mindenre tudja a választ, csalódni fogsz. Nem rendelkezem a legmagasabb tudományos fokozatokkal a testnevelés területén. Az álmom az volt, hogy profi sportoló és majd edző legyek, de a körülmények úgy hozták, hogy sem egyik, sem másik területen nem tudtam elérni a céljaim. A profi karrierhez talán a tehetség is hibádzott, az edzői ambícióimat pedig gyorsan letörték az akkor döntéshozók, 1989-ben. Még ha így is lett, a kedvem a sportoktól soha nem vehették el, attól sem, hogy amit csak lehet, ebben a témakörben elolvassak, felkutassak. Közben más területen szereztem diplomát, és üzleti területen helyezkedtem el. A ha már csináljuk, akkor csináljuk jól mentalitást otthomról hoztam, és rövidesen a HBO Magyarország, majd a UPC Magyarország értékesítési igazgatójaként dolgoztam értékesítők százaival. De volt egy elvarratlan szál az életemben, ez pedig az edzői munka volt. Bárkivel beszéltem erről, mindenki minimum mosollyal honorálta az őszinteségem. Amikor felmondtam a biztosnak tűnő állásom a UPC Magyarországnál, szinte mindenki őrültnek nézett, kivéve a családom, akik pontosan tudták, hogy most kerülnek helyre a dolgok.
0 +
Képzett oktatók száma
0 +
Éve oktatok
0
Könyvem jelent meg

Elkezdtem felkutatni azokat a szakembereket itthon és külföldön, akiktől tanulni tudok, és akiket ugyanaz a szenvedély vezet. Próbáltam az én tanáraimat itthon is megismertetni azokkal, akik a tudásuk akarták elmélyíteni.

Egyik képzésről mentem a másikra, tanultam és próbáltam megérteni, hogyan tudjuk az emberi életet – legyen laikus vagy elit sportoló – optimalizálni. Heti egy könyvet olvastam el a legkülönbözőbb témakörökben az elmúlt évtizedekben, kutatások ezrein rágtam át magam, hogy képes legyek egyszerű megoldást adni, komplex problémákra. Közben olimpikonokkal dolgoztam itthon és külföldön, és laikusoknak segíthettem elérni céljaikat.
Az út során egyre többen csatlakoztak hozzám, és kiderült, amit csinálok nem csak engem érdekel. Könyveket kezdtünk kiadni, hogy a hozzám hasonló érdeklődési körrel rendelkezők, de nyelvet nem beszélők se maradjanak ki abból a lehetőségből, hogy megváltoztassák saját és mások életét.

Nem vagyok sporttudós. Felfedező vagyok, aki előre megy és megoldásokat keres. Gyere velem, ígérem izgalmas lesz az út.

Videó lejátszása

Bemutatkozik Lakatos Péter erőnléti edző és táplálkozási szakértő.

Oktatott kommandósokat az USA, Magyarország és Izrael területén, közel 3500 szakembert képzett az elmúlt 20 évben 15 országban, és számos hazai és külföldi olimpikon felkészülését segítette.
Buteyko Clinic és Oxygen Advantage mester légzésterapeuta, és ebben a minőségben számos élsportolóval konzultál rendszeresen. Fekete öves Brazil Jiu-Jitsu és Krav-Maga gyakorló. Egészség és életmód témakörben hat könyve jelent meg az elmúlt 10 évben. StrongFirst master oktató, és Mike Boyle hazai képviselője. A Movelab Academy alapítója, a Kortalanul Kihívás Életminőség program megalkotója.

AZONNAL ELÉRHETŐ ONLINE ANYAGOK

Tanulj, fejlődj a saját ritmusodban!

Online kurzusok légzés, életmód, alvás, regeneráció és edzés témakörben.

HÍVJ MEG

Már arra is lehetőség van, hogy meghívásodra céged vendége lehessek, és ott az előre meghatározott témában előadást tartsak.

Végzettségeim:

KaaTsu Master oktató

FMS nemzetközi oktató

StrongFirst Master oktató

Oxygen Advantage Master oktató

Buteyko Clinic Master oktató

CFCS nemzetközi oktató

Precision Nutrition Level 1 – táplálkozási tanácsadó

Z-health oktató

Ground Force Method alapító

Fekete öves Brazil Jiu-Jitsu gyakorló – Carlson Gracie / Sztraka Mihály

Expert szintű Krav-Maga gyakoroló / Krav Maga Global

Sportoktató – Krav- Maga

Sportoktató – Rekreáció

Synlab labor kurzus – 2023

Certified Sleep coach – 2024

Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – Bartha Ákos – 2024

 
 
 

Ide gyűjtöttem a saját egyéni csúcsaimat, amit hideg téli estéken egy könnycseppel a szemem sarkában olvasgatok. A többséget 72-78 kilósan, a rúddal elért csúcsokat 90kg körül értem el, kivéve az elemelés, az 78 kilósan történt.

Carlson Gracie Brazilian Jiu Jitsu – fekete öv

Krav Maga Global – expert 3 szint, vagyis fekete öv harmadik szint.

5 perces kettlebell szakítás, 24kg – 148 ismétlés.
5 perces kettlebell szakítás, 32kg – 104 ismétlés.
5 perces kettlebell szakítás, dupla 24kg -54 ismétlés
10 perces kettlebell szakítás, 24kg – 258 ismétlés

Katonai nyomás, kettlebell – 48kg
Húzódzkodás plusz súllyal – 64kg / 1 ismétlés
Legtöbb merev testes húzódzkodás egyben – 21 ismétlés
Egylábas guggolás – 60kg
Török felállás kettlebellel – 60kg
Guggolás rúddal – 230kg
Fekvenyomás rúddal – 200kg
Felhúzás – 210kg