SZEBB GYEREKET AKARSZ?

SZEBB GYEREKET AKARSZ?
Amikor erről beszélek az szülők egy része azonnal dühöt érez, mert neki az ő gyereke a legszebb. Mások azonnal arra hívják fel a figyelmet, hogy a szépség relatív. Az erényfitogatók és morális huszárok véleménye nem érdekel, szülőként a dolgunk az, hogy a gyermekünkben rejlő potenciál előhívására képes legyen majd a gyermekünk, és ebben a légzésnek döntő szerepe van.
Azt hitted, a gyermeked arcának formája pusztán genetika? Meg fogsz lepődni, hogy mennyi mindent tehetsz azért, hogy gyermeked okos és szép legyen, vagy az is maradjon…
Kevés szülő van azzal tisztában, hogy az emberi test – főleg a korai fejlődési szakaszban – meglehetősen plaszticid, vagyis formálható. És nem csak az idegrendszerre igaz ez a megállapítás, hanem az arc szerkezetére is. Az arc szerkezetét alapvetően a maxilla – felső állcsont – és az alsó állcsont, a mandibulla határozza meg. A gyermek, aki korai szájlégzésre vált, sajnos idővel spirálba kerül, amit a teljesség igénye nélkül most leírok.
1. A nyitott száj azt jelenti, hogy a nyelv lekerül a szájpadlásról. A nyelv ezzel elveszíti azt a szerepét, amit a természetes fogszabályzásban betölt.
2. A nyelv helytelen pozíciója lehetetlenné teszi, hogy a helyes szájpadlás struktúra kialakuljon. A fogsor ennek okán U helyett V alakot ölt. Eredmény a fogak rendezetlensége.
3. A szájlégzés miatt a légutak kiszáradnak, a fogak nem kapják meg a védelmet a nyáltól. Eredmény: gyorsan romló fogak, allergia, asztma.
4. A szájlégzés miatt az agyi erek beszűkülnek, kevés oxigén jut az agyba. Eredmény: viselkedészavarok, ADHD.
5. A nyelv támogató és tartó szerepét nincs ami átvegye, így a felső állcsont megnyúlik. Eredmény: szűk orrüreg, további szájlégzés.
6. A folyamat során az alsó állcsont hátracsúszik. Ez a harapásra és az esztétikára is hatással van.
Számos kutatás bizonyítja, hogy a szájlégzés és gyermekkori fogászati panaszok, tanulmányi eredmények, ADD és ADHD között közvetlen a kapcsolat. Azt is, hogy a szájlégző gyermekek köráben az alvási apnoe már korán kialakul, és ismert a kapcsolat a szájlégző gyerekek és a törpenövés, valamit az elhízással kapcsolatban is.
Mi a megoldás?
– Légzés korrekció – akár a Buteyko módszerrel
– Helyes testtartás.
– Olyan játékok, gyakorlatok, melyek a nyelvet helyes pozícióban tartják. DSMILE.hu
– Orrlégzés napközben és alvás közben is.
Érdekelnek a részletek? Két INGYENES kurzus is feltettünk neked, hogy segíthess a gyermekednek:
Sok sikert!

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook