A lassú koffein metabolizálók szervezete lassabban képes csak lebontani a koffeint, így elesnek a koffein teljesítményt javító hatásától. De ezzel nem esnek el csomó másik, pozitív hatástól…
A mérsékelt kávéfogyasztás fordítottan kapcsolódik a halandósághoz;de vajon a nagy bevitel, különösen a koffein anyagcserét gátló genetikai polimorfizmusok körében, növeli-e a halálozás kockázatát?
Egy félmillió emberrel egy nemrégiben készült nagy, prospektív, kontrollcsoportos tanulmányában a szerzők invezrz kapcsolatot találtak a kávéfogyasztással és a halálozással, beleértve azokat a résztvevőket is, akik napi 1-től 8-ig vagy többet fogyasztanak. Nem találtunk különbséget olyan elemzésekben, amelyek szerint a koffeint lassabban metabilizálók más hatásokra számíthatnának.
Ez a tanulmány további bizonyítékot szolgáltat arról, hogy a kávéitalok egészséges étrend részét képezhetik, és biztosítják a kávét szeretők biztonságát.
suppversity.com | Loftfield, Erikka, et al. “A kávé fogyasztása a halálozással a genetikai variációval a koffein anyagcseréjében: eredmények az Egyesült Királyság Biobank-tól”. JAMA belső orvostudomány (2018).
A teljes tartalom megtekintéséhez kérjük, jelentkezz be!
Bejelentkezés