PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS

PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS

Gyakori, hogy ismerősök keresnek meg azzal, hogy pajzsmirigy alulműködésük van. A többség a gyógyszerektől várja a választ, és csalódnak gyakran, mert a gyógyszerek nem feltétlenül váltják be a várt reményt.

Miért?

Mert az autoimmun alapon megjelenő pajzsmirigy alulműködés  során valójában nem a pajzsmirigy beteg, hanem az immunrendszer téveszt célt, és megtámadja a pajzsmirigyet. Ugyan a gyógyszer szedése enyhíti a tüneteket, de nem tárja fel és kezeli a kiváltó okokat.

Magyarán a legtöbb pajzsmirigy probléma autoimmun problémára vezethető vissza, ennek okán ez a betegség is a bélben kezdődik, és aligha lehet vele leszámolni, míg a rendszeresen érkező inzultust meg nem szüntetjük. Vagyis amíg az áteresztő-bél szindróma él, az inzultus folyamatos, ne nagyon reménykedj a megoldásban.

Nem elfelejtendő, hogy ez a betegség sem jár egyedül, más autoimmun betegségekkel kéz a kézben járva teszik önkre az életet, mert a I-es diabétesz és a rheumatoid artritisz is ilyen, autoimmun betegség.

Magyarán egy jó szakember és a te körültekintő étkezésed szükséged ahhoz, hogy a pajzsmirigy alulműködést kordában tartsd. Az alábbi kutatások szerint a gluténmentes étkezés segíti Hashimoto kezelését.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459466/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30060266

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook