NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY LE TUDSZ-E FOGYNI…

NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY LE TUDSZ-E FOGYNI…
A kérdés alapvetően nem is egy, hanem három kérdés.
 
1. Miért akarsz lefogyni? Ha a válasz erre pusztán annyi, mert mások elvárásának akarsz megfelelni, akkor csapáda ejted magad. Egyrészt azért, mert nem a saját életed éled, és annyi akaraterőd aligha lesz, hogy ezeknek az elvárásoknak megfelelj. Vagy eléred a célt, és egy nagy ürességet érzel, mert ugyan lefogytál, és akkor most mi van. A világ ugyanaz maradt, Te is csak súlyban változtál.
 
2. Hogyan akarosz lefogyni. Az összes guru arra épít, hogy nagyon kevés hiteles információ érhető el a fogyással kapcsolatban, de ha folyamatosan nyomkodja a fájdalom gombot – kövér vagy, senki sem fog szeretni, elhagynak – hátha meghozod a döntést, amit alapvetően a félelem motivál, és irracionális döntést hozol. Márpedig félelemből nem döntünk, terroristákkal sem tárgyalunk…:)
 
3. Rohamdiéta, extrém edzés. Nem a súlyunk miatt diétázunk, hanem az egészségünk miatt. Nem a súlyunk miatt edzünk, hanem az egészségünk miatt, és mert szeretünk mozogni. Nem kalóriamegvonós és kalória égetős programokra van szükséges. Segítek abban, hogy megértsd, miért. Annyi akaraterőt valahogy össze tudsz nyalábolni, hogy 12 hétig éhezz és fárasztó edzést végezz. És igen, lesz eredménye. De az egyre csökkenő kalóriabevitel és a növekvő felhasznált kalóriák hatására a szervezet minden olyan folyamatot belassít, amihez energia kell. A női szervezet iszonyat érzékeny, és minden környezeti változásra elképesztően gyorsan és erőteljesen reagál. Volt olyan női kliensem, aki szégyenkezve vallotta be, hogy az extrém edzés hatására 6 hónapja nincs ciklusa. Meg kell értened, minden amit a testeddel teszel – alvás, étlezés, mozgás stb – bemenő jel, amely alapján az idegrendszer dönt. És ha extrém körülményeket teremtesz, akkor a szervezet nem a fogyásod vagy az izomnövelést teszi a központba, hanem a TÚLÉLÉST. Ha pedig a túlélés van a központban, mert a környezet ellenséges – kevés az étel, sok a stressz – úgy dönt, hogy ilyen körülmények között nem születhet baba…Újra mondom, nem választhatsz olyan pár hetes csodadiétát, ami pár hétre működik csak, neked életmódváltásra van szükséged, aminek lehet része egy moderált mozgásprogram és egy átgondoltabb étkezési program, de a cirkadián ritmus korrekciója nélkül az egész nem működik!
 
Tanulságul, hogy értsd. Amikor drasztikus fogyókúrába kezdesz, ez történik:
– Egyre éhesebb leszel.
– Az anyagcseréd drámaian lassul, kutatások alapján pont annyival, amennyivel csökkented. Pár hét, mire a szervezet alkalmazkodik, közben egy kis fogyás beesik, de közben magad csalod csapdába, mert ezért egyszer a szervezet benyújtja a számlát.
– Persze eljuthatsz addig, hogy már 800 kcal-on vegetálsz, hullik a hajad, a zsír mellett sok izmot is veszítettel, és most nem kövér-kövér vagy, hanem vékony-kövér. Aligha ez volt a terv.
-Ez a szélsőségesen restriktív diétás folyamatot akaraterővel csak igen kevesen képesek lekövetni, és ahogy írtam, a szervezet benyújta a számlát, mert az ilyen diéta során az éhségért felelős hormon termelése folyamatosan nő, a teltséget felügyelő hormoné csökken!
 
Mi tehát a megoldás?
1. Tedd rendbe miértet.
2. Látogass el a timer12.hu lapra, amit NEKED hoztunk létre, és INGYENES.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook