MITOKONDRIUM? AZ MEG MI?

MITOKONDRIUM? AZ MEG MI?

ÉS MÉG SOKÁIG NEM IS FOG…AMIKOR 5-6 ÉVE ELSŐ ALKALOMMAL HALLOTTAM DR. THOMAS SEYFRIED-ET BESZÉLNI A RÁKRÓL ÉS A MITOKONDRIUM KAPCSOLATÁRÓL, BEVALLOM KÉTELKEDTEM.

Amikor mi tanultunk még a mitokondriumról, maximum annyit mondtak el nekünk erről, hogy a mitokondrium a sejt erőműve – az, hogy számtalan más folyamatot is irányít, sőt, nála van a sejt főkapcsolója, sosem hallottuk. Dr. Thomas Seyfried szerint minden betegség alapja alapvetően az energiával és annak hiányával kapcsolatos, és mint ilyen, a mitokondriumra, annak állapotára, egészségére és teljesítményére vezethető vissza. Ha tehát a sejtben lévő mitokondriumok jelentős része csapdába esett, beteg és funkcióját vesztette, akkor a sejt nem jut energiához, és ha ez így van, más, alternatív, primitív energiához fog nyúlni. És mint minden ilyen esetben, a sok energiát felhasználó rendszerek működése lesz kompromittált – idegrendszer, szív és keringési rendszer, immun és hormonális rendszer.

Az, hogy sokat mozogsz, tisztán eszel – szinte semmit sem jelent. Mert ezek csak a mitokondriumoknak adnak egyre több és több, és egy ponton túl megoldhatatlan feladatot.

1. Az elsődleges cél tehát, hogy adj időt arra, hogy a mitokondrium végre elvégezhesse a nagytakarítást. Talán évek óta nem volt arra, hogy ezt elvégezze, tele is van szeméttel – a megoldás tehát nem más, mint az időben korlátozott étkezés.
2. Ne feledd, ha nem segíted a sejteket, hogy oxigént kapjanak, kénytelenek más, anaerob módon energiához jutni. A cél a túlélés. Tedd rendbe a légzésed, és máris szó szerint fellélegzik a sejt.
3. Használd a fényt. Ha fény nincs, mi sem vagyunk, és jó lenne tudomásul venni, hogy a Naptól nem rettegni kell.
4. Hozd rendbe az alvásod.

Edzés? Táplálékkiegészítők? Makrótápanyagok aránya? Összes bevitt kalória mennyisége? A fenti 4 ponthoz képest nem számítanak!

Minden más csak ezek után következik. És ez azért ijesztő, mert a világ a minden másról beszél, de az első négy pontról hallgat.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook