MELLÉKVESE-FÁRADTSÁG

MELLÉKVESE-FÁRADTSÁG
Gyakran keresnek meg mellékvese-fáradtság és pajzsmirigy alulműködés miatt. Mivel nem vagyok sem dietetikus sem orvos, kérem amit itt írok ennek megfelelő komolysággal kezelni. Dr. Douglas Wallace – a mitokondriális funkciók vezető kutatója: “Álláspontom szerint a krónikus betegségek 90-95 százaléka nem genetikai, hanem epigenetikai, és mint ilyen, mitokondriális hátterű.”
 
Előbb hadd jegyezzem meg, hogy mellékvese-fáradtság pont olyan gyűjtőfogalom, mint a IBS. Annyi megjegyzéssel, hogy mellékvese-fáradtságra nem nagyon fogsz kutatást találni, mert ez nem egy elfogadott betegség. Tovább árnyalja a dolgot, hogy azok esetén, akik ilyen tünetekre panaszkodnak, a kutatások harmada magas, másik harmada normál, újabb harmada alacsony kortizolt mért – ami eléggé furcsa akkor, amikor mindneki a mellékvese kimerültségét sejti a betegség mögött. Én azt gondolom – egyetérteve Dr Wallace véleményével – hogy itt másról van szó. Nem állítom azt, hogy nincs ilyen betegség, de azt sem, hogy van, pusztán azt, hogy pár dolgot érdemes lehet átgondolni.
Kifejtem:
  • Azt állítom, hogy bármi, ami az energiával, annak hiányával kapcsolatos, annak köze kell legyen a mitokondriumoknak.
  • Kizártnak tartom, hogy akinek mellékvese-fáradtsága vagy pajzsmirigy alulműködése van, annak semmi gondja sincs a mitokondriumaival.
  • Ennek okán a két fenti betegség valójában nem betegség, hanem túlélési mechanizmus.
  • Ha ez igaz, akkor köze van ahhoz, hogy az adott sejtben és a sejtek által alkotott szövetekben energia-krízis jött létre.
  • Ha a kezelés során nem vesszik figyelembe ezt a krízist, hanem a tüneteket fedjük el, soha nem lesz valós a gyógyulás.
  • Ha a gyógyító folyamat nem fókuszál a mitokondriumok optimális működésére, akkor eredménytelen lesz a kezelés.
  • Mindennek, ami ilyen jellegű krízist okoz, annak köze van a cirkadián ritmushoz, az alvás minőségéhez, a légzéshez és az autoimmun folyamatokhoz.
  • Ezen folyamatok javítása hatással van a mitokondriumok működésének optimalizáláshoz, ergo az állapotnak javulnia kell.

Ha az a hipotézis igaz, akkor sokkal egyszerűbb a megoldás, mint az ember gondolná, és mondom ezt úgy, hogy ezért most sokan meg fognak kövezni. De ugye, ez csak egy hipotézis, én meg nem vagyok dietetikus.

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook