Eszközök…

Eszközök…

Korábban már írtam arról, hogy általában azt gondolom, kevés olyan edző létezik, aki kevés eszközzel – vagy eszköz nélkül – hatásos, érdekes és biztonságos edzést tud tartani. Nálunk a 360Gymben sajátságos szavazás zajlott le a hetekben a színfalak mögött.

Négy eszközre adhatta le a szavazatát az edzői csapat az elmúlt hetekben, és abban kellett megállapodniuk, hogy melyik 4 eszköz távozik az edzőteremből – szerintem örökre. Az a négy eszköz, amelyen a legtöbb por áll alapvetően jó iránynak minősült, valahogy a kettlebellekre senki sem szavazott, és így lett áldozat a GHD pad, az egyik fekvenyomó pad és állvány az első körben. A pozitívum az, hogy egy csomó hely felszabadult, és most több helyen lehet hasznos munkát végezni. Biztos lesz persze, aki most meghökken a választásokat látva, de a minimalista edzés nem arról szól, hogy ezt a szót minden PR anyagra ráírjuk – így is gondoljuk. A kevesebb több, az edzésben is.

Az induláshoz képest már most érzékelhetően sok változás történt – és ez főképpen a módszertanban és a gyakorlatok megválasztásában érhető tetten. Az előkészítő blokkokból önálló blokk lett, és láthatóan remekül működik. A kondicionálás helyett az erő növelése lett a cél, és láthatóan itt sem nyúltunk mellé.Az olimpia súlyemelést sosem gondoltam, hogy a tipikus kliensi kör gyakorlata, aki pedig ezzel akar foglalkozni, megtalálja itthon azokat, akik ezt jól tanítják.

A minimalista edzés csak eszközeiben minimalista – elvárásaiban, szakmai megközelítésében maximalista.

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook