Élő szövet vagy fém váz?

Élő szövet vagy fém váz?
Eddig azt hitted, hogy az egyetlen megoldás az, hogy minden betegségeddel az orvoshoz rohansz, és külső szemlélőként figyeled, ahogy az állapotod változik. Ez a gondolkodásmód hasonló ahhoz, mint amikor lerobbant autódat a szerelőhöz viszed. Elromlott, eltört – javítsd ki.
 
A modern orvostudomány elképesztő dolgokra képes, ha sürgősségi ellátásra van szükséget, akut problémák lépnek fel, sosem éltél még jobb korban. De valahogy a krónikus betegségek gyógyítására valahogy nem olyan jók már az eredményességi mutatók. Talán azért, mert a krónikus betegségekre is akut betegségeknél működő megoldást alkalmazzák? Ki tudja.
 
A helyzet az, hogy a tested nem egy autó, hanem egy élő szervezet, amely a helyes mértékben adagolt stresszből profitál, de a túl sok vagy túl kevés megbetegíti.
 
A mentoraim szerint a krónikus betegségek összefüggésben vannak a szervezet energiatermelő képességével. És ha ez igaz, ha a kulcs az energia, akkor nem lehet megkerülni a mitokondriumot. Amely hatékony energiatermelésének egyik legfontosabb komponense maga az oxigén jelenléte, hiszen így képes nagy mennyiségben ATP-t terelni.
 
Tegyük fel, hogy hiperventilláló vagy évek óta. Tegyük fel, hogy ezért a Bohr-hatás okán messze nem jut a sejtekbe elehendő oxigén, így a sejtek kénytelenek egy primitív energiatermelési folyamatra váltani, ez pedig a fermentáció. A fermentáció sem nem hatékony, sem nem ad hosszú távon elegendő energiát, így a sejtjeid előbb utóbb sorban esnek el, és kezdik elveszíteni a hatékonyságukat. És függően attól, hogy ezek a sejtek milyen szöveteket és szerveket alkotnak, lesz a krónikus betegségnek a szervre jellemző neve és megjelenési formája.
Mi a megoldás tehát? Van erre csodapirula? Talán egyszer lesz. De Te most élsz. Neked most kell a kezedbe venni a sorsod. És ha a mérnöki-visszafejtés modelljét használjuk, akkor nincs mese, pont az ellenkezőjét kell tennünk, mint ami a mostani beteg állapotot okozta. A sejteknek oxigén kell. És ehhez szén-dioxid és nitrogén-oxid kell. Ezt az egyensúlyt pedig a legegyszerűbben a légzéssel tudod helyrebillenteni. És ez kemény munka lesz, de ne feledd, beteg sem egy nap alatt lettél. És ha a légzésed nem korrigálod, ehetsz egészségesen, ihatod a legtisztább vizet és edzheted magad esztétikailag fittre. Ezt mind megteheted, csak éppen nem ettől leszel újra egészséges.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook