Miért?

Miért?

Amikor edzőkkel beszélgetek, gyakran hangzanak el kérdések edzéstervekkel, gyakorlatokkal és eszközökkel kapcsolatban. Megesik, hogy működési alapelvekről, személyi edzés árakról vagy képzésekről kérdeznek, de mindezek csak technikai kérdések, mert mi edzők alapvetően nem ezekkel az amúgy mérhető és érthető dolgokkal kellene, hogy meghatározzuk önmagunkat.

Azt gondolom, hogy a legtöbb edző azért dolgozott keményen azért, hogy a neve mellé írhassa az instruktori jelzést, mert valaki egyszer valahol segített neki is erőssé, fitté, egészségessé válnia, segített abban, hogy átalakíthassa az életetét és talán a testét is. Ha tehát azt gondolod, hogy Te az fitnesz iparban dolgozol, akkor tévedsz – mert Te életeket alakítasz át, változtatsz meg, és ehhez a átalakításhoz a testedzést választottad.

Amikor úgy döntöttél, hogy edző leszel biztosan nem szetteket és ismétléseket akartál számolni, az edzések végén vagy elején az unalmas adminisztrációval akartál bíbelődni vagy sokadszorra megválaszolni ugyanazt a kérdést, már megint…Sokadszorra.

Mert van abban valami jó érzés, hogy akikkel és akikért dolgozol sikert érnek el, és valóban megváltozik az életük. Ha tehát elkezdett túlságosan lefoglalni az oktatói hivatáshoz kapcsolódó hogyan és mit kérdések megválaszolása, talán állj meg egy pillanara, és válaszold meg újra a miértet. Mert életeket változtatsz meg.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook