Ketogén diéta és hiperbár oxigénterápia

Ketogén diéta és hiperbár oxigénterápia

A Ketogén táplálkozás és a Hiperbár Oxigénterápia növekvő túlélési időt jelent egereknél a szisztémás metasztatikus rák esetén.

A rendellenes rákos sejt anyagcsere glikolitikus függést hoz létre, amelyet a glükóz hozzáférhetőségének a tumorra való csökkentésével lehet kihasználni. A ketogén étrend (KD) egy alacsony szénhidrát-tartalmú, magas zsírtartalmú étrend, amely csökkenti a vércukorszintet és emeli a vér ketonokat, és kimutatták, hogy lassítja a rák előrehaladását állatokban és emberekben. A rendellenes daganatos folyamat olyan hypoxikus területeket teremt, amelyek elősegítik a rák előrehaladását, és tovább növelik a rákos megbetegedések glikolitikus függőségét. A hiperbár oxigén terápia (HBO2T) oxigénnel telíti a daganatokat, megfordítva a tumoros hypoxia rák elősegítő hatásait. Mivel ezek a nem-toxikus terápiák kihasználják a rákot jellemző anyagcserezavarait, a metasztatikus betegség természetes modelljében teszteltük a rák progressziójára gyakorolt együttes hatásukat.

Eredmények

A KD önmagában szignifikánsan csökkentette a vércukorszintet, lelassította a tumor növekedését és a túlélési idő 56,7% -kal emelkedett szisztémás metasztatikus rákban. Bár a HBO2T önmagában nem befolyásolta a rák előrehaladását, a KD és a HBO2T kombinálása jelentősen csökkentette a vércukorszintet, a tumor növekedési sebességét és a kontrollokhez viszonyított átlagos túlélési idő 77,9% -os emelkedését.
Menj:
Következtetések

A KD és a HBO2T jelentős rákellenes hatásokat produkál, amikor a rendszeres metasztatikus rák természetes modelljében kombinálódik. Bizonyítékaink arra utalnak, hogy ezeket a terápiákat tovább kell vizsgálni potenciális nem toxikus kezelésekként vagy adjuváns terápiákként a szisztémás metasztatikus betegségben szenvedő betegek standard ellátásához.

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673985/

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook