Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ) stratégiák és a böjt

Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ) stratégiák és a böjt

Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ)

Az IKÉ nem mondja meg, hogy mit egyél, hanem egy olyan rendszer, amely azt mondja meg, hogy mikor kellene enni. Néhányan ezt időszakos böjtölésnek nevezték, ám a kutatók, akik a IKÉ gondolatát támogatták, sokkal vonzóbbnak tartották az IKÉ-t, mint a sokaknak ijesztő böjtölés szót.

Népszerű étkezési lehetőségek

16: 8 – Ez talán a legnépszerűbb étkezési ütemterv az időszakor böjtben. Lehetővé tesz egy 8 órás étkezési ablakot, amely általában késői ebéddel és vacsorával kezdődik. A reggeli kihagyása könnyebb a legtöbb számára, mert az ebéd és a vacsora úgy tűnik, hogy a leginkább amit családunk körében töltünk el.

14:10 – Ez az ablak, amelyet Dr. Rhonda Patrick használ. Ez lényegében a legnagyobb étkezési ablak, amellyel el lehet jutni az előnyök megvalósításához. 10 órányi étkezési ablakot és 14 órányi éhséget jelent. Felébredsz, és elkezded az ablakot, miközben korai vacsorával vagy késő ebéddel fejeződik be.

18: 6 – Egy másik népszerű, de restriktívebb étkezési ablak.

20: 4 – Sokkal kevesebben követik. Ebben az esetben egy 4 órás ablak áll a rendelkezésre, hogy szükséges étkezést végrehajtsuk, itt igazán nagyokat lehet enni.

24: 0 – avagy 24 órás böjt, melyet egy héten egyszer vagy kétszer 24 órán át hajt végre annak érdekében, hogy az inzulin szintjét csökkentse. Ebben az esetben jellemzően a mai vacsorát a holnapi vacsora követi

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook