Számos alkalommal írtam már az Időben Korlátozott Étkezés (IKÉ) illetve a böjtölés egészégügyi előnyeiről. Most egy olyan protokollt mutatok be, amit kutatások sora igazolt, ahogy egyre-másra jönnek ki az IKÉ-vel kapcsolatos kutatások megerősítve az eddig sejtéseke Dr Valter Longo könyve azonnal az egyik kedvencem lett – The longevity diet – , mert a könyv zseniálisan foglalja össze, mi vezetett a Böjtöt imitáló diéta megszületéséhez. Az emberek többségét a böjt, de még az időszakos böjt is megriasztja, miközben a kalória drasztikus csökkentése pár napra hasonló fiziológiás folyamatokat indít be, mint maga a böjt, de itt is vannak alapszabályok, és sokan erre inkább hajlandó, mint egy 72 órás teljes böjtre. ( Most hagyjuk népszerű gyümölcslé böjtöket, aminek semmi értelme…) A programhoz speciális csomagokat állítanak össze, melyekkel az étkezés gyerekjáték – előre csomagolt élelmiszerek – mert a makrók aránya naponta változik, ahogy a bevitt kalória mennyisége is. A cél nem csak a böjt imitálása erőteljes kalóriacsökkentés mellett, de az is, hogy az alacsony fehérje – és ennek többsége is növényi – bevitellel elérjék, hogy az úgynevezett mTOR jelút ne legyen aktív a böjt során, ami segít az autofágia folyamatának kiteljesedésében. Meg tudom valósítani a fenti követelményeket akár otthon is, a Prolong termékek nélkül is? Természetesen, bár nem könnyű, de lehetséges. De a lényeg mégis az, hogy a böjt imitálása olyan fiziológiás folyamatokat indítanak be, melyek kedvezőek a számunkra, így ezt szinte minden esetben érdemes megfontolni, mint lehetőséget. Kutatási linkek: A teljes tartalom megtekintéséhez kérjük, jelentkezz be!