Időben Korlátozott Étkezés – a forradalom

Időben Korlátozott Étkezés – a forradalom
Az egyik nagy tanulsága Dr. Panda és a most még publikálás alatt lévő többi kutató anyagainak, hogy egyszerűsíti az étkezést, mert a viták alapvetően a mit és mennyit harctéren folynak majd 50 éve. A mit azért nem lehet belépési pont, mert itt szinte vallásos hevülettel feszülnek egymásnak a különféle módszerek, míg a mennyit egyszerűen nem ad választ egy egyéni eltérésekre.
 
Úgy tűnik a mikor az elsődleges kérdés, amire választ kell adnunk, mert a mikor veszi egyedül figyelembe a cirkádián órát, amely mester óraként az életünk szabályozza, ha hagyjuk. És amikor hagyjuk, akkor csupa jó dolog sül ki belőle.
 
Ez azt jelentené, hogy a mit és mennyit nem fontos? De igen. Viszont izgalmas, hogy szándékosan olyan egereknél, melyek genetikája pont arra teszi őket determinálttá, hogy 20 héten belül metabolikus szindrómát szerezzenek túlevés esetén, szélsőségesen ártó makrorösszetétel mellett SEM alakult ki metabolikus szindróma, sőt – testzsírból fogyott minden kontroll csoport, függetlenül attól, hogy szénhidrát vagy zsír alapú volt az étkezése – HA 12 ÓRÁN BELÜL ETTE AZ MEG. Míg a hasonló összetételű és kalóriatartalmú étkezést folytató egerek – ha egész nap előttük volt az étel – svájci óra pontossággal lettek betegek a 15-18-ik héten.Itt jegyzem meg, hogy a 8 órás ablakban evő egerek nem csak egészségesebbek voltak minden csoportnál, de itt már az állóképességben mérhető teljesítményük drámaian is nőt!
 
Kérdezheted, hogy ez a 18 hét miért lesz érdekes ránk nézve. Nos azért, mert a 18-20 hét, az közel 15-20 évnyi emberi életnek felel meg, persze a formula közel sem tökéletes, de a lényeget érted. A helytelen étkezés legsúlyosabb negatív hatásait a megfelelő időablakban történő étkezés úgy tűnik közömbösíti. Ezzel nem nyersz, csak éppen nem veszítesz, és ez elképesztően fontos megállapítás.
 
Mert sokan élnek olyan életkörülmények között, ahol nem jutnak hozzá a minőségi ételhez, vagy nem engedhetik meg maguknak. Úgy tűnik ezen a helyzeten már az önmagában javít, ha egy bizonyos időszakban eszel. Nem tudom mennyire ragad át Rád az én lelkesedésem, de ha ez igaz, forradalmi felfedezés. Nem arra akarlak rábeszélni, hogy szemét kaján élj, de sok embernek sajnos nincs lehetősége tanyai tojáson és gazdától származó húson élni – ez a realitás!
Persze sok olyan dietetikus és dietetikai iskola lesz, akik azonnal támadni fogják ezt, mert egy alapvetően bonyolultnak beállított problémára ad az IKÉ egyszerű választ. Nos, a probléma nem bonyolult,csak éppen komplex. Azok tették bonyolulttá, akiknek az az érdeke, hogy ne értsd, de most nem nyitnék új frontot ebben a témában, a mostani és pont elég, mert már így is megkaptam, hogy mit akarok ezzel az egésszel, nem vagyok dietetikus. Nos, nem. Nem is mondom meg mit egyél. Sem azt, hogy mennyit. De javaslom, hogy mikor egyél – és ehhez elég a józan paraszti ész, meg a kutatások falása az elmúlt 15 évben.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook