Edzés, reggel? Éhgyomorra?

Edzés, reggel? Éhgyomorra?

Egy csomó kutatás állítja, hogy az éhgyomorra végzett reggeli edzésnek semmi előnye nincs. Míg az ember nem botlik bele ebbe a kutatásba.

A The Journal of Physiology egyik tanulmánya  hatékony stratégiát javasol a vércukorszint szabályozására: a reggeli előtti, különösen éhgyomorra végzett edzést.

Ebben a tanulmányban a belgiumi kutatók 28 egészséges, aktív fiatal férfival dolgoztak, drámaian megnövelték az egészségtelen zsírok arányát az étkezés során – 50% zír – és 30 százalékkal több kalóriát etettek az alanyokkal, ahhoz képest, amennyit a kutatás előtt ettek. Három csoportba sorolták őket, az egyik heti négy alkalommal éhgyomorra edzett, a másik csoport szintén, de előtte nagy mennyiségű, szénhidrátban gazdag folyadékot itattak velük, míg a harmadik csoport nem edzett, minden más ugyanaz volt…

A harmadik csoport a kutatás hat hete alatt közel 3 kg teszsírt pakolt magára, míg az összes diabéteszre utaló markerek szerint inzulin rezisztencia jeleit mutatták.

A második csoport is hízott, de csak fele annyit, mint az edzést nem folytató csoport. A csúcs nem ez, hanem az, hogy az előző csoporthoz hasonlóan szintén inzulin rezisztensek lettek.Pont annyira!

És mi van az éhgyomorra edző csoporttal? Semmi, köszönik jól vannak, zsírt veszítettek és felgyorsult az alapenyagcsere folyamatuk.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20837645

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook