BÖJT – KEMOTERÁPIA ESETÉN

BÖJT – KEMOTERÁPIA ESETÉN

“Ez az első olyan klinikai vizsgálat, amely feltárja a rövid idejű böjtölés (STF) kemoterápiára gyakorolt hatásait, fáradtságra és közérzetre a kemoterápia során. Kísérletileg az STF esetén dokumentálták, hogy mélyreható változásokat idéz elő a génexpresszióban és a celluláris metabolizmusban, ami a normál sejteket jobban ellenállóvá teszi az oxidatív stresszel szemben, és ezáltal előnyös lehet a rák kezelésének kemoterápiában

A jelen tanulmány magában foglalja az emlőrákos és petefészekrákos nőket, és egy egyéni, randomizált, keresztkötésű vizsgálati tervet használt a betegségek és a kemoterápiás protokollok heterogenitásának egyensúlyára. Az STF 60 órás időtartamon keresztül nem okozott súlyvesztést, és csak olyan kisebb mellékhatásokhoz társult, amelyeket a betegek nem értékeltek, és nem befolyásolták a napi tevékenységeket.

Általában az STF jobb toleranciát eredményezett a csak kemoterápiához képest, jobb életmínőséggel, és csökkentette a kimerültséget a kemoterápia után 8 napon belül.”

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook