Most komolyan személyi edzőre van szükségem?

Most komolyan személyi edzőre van szükségem?

Hányszor kaptam már meg ez a kérdést, és a kérdező ezzel jellemzően azt akarja mondani, hogy ne nézz már madárnak, ez csak edzés. Vagy azt, hogy nekem erre nincs pénzem, hagyj békén ezzel a marhasággal.

Jó, néha a személyi edző sem garancia…

A helyzet az, hogy a többségünknek nem azért kell a személyi edző, hogy az ismétléseket számolja helyettünk, ha igen, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. És nem is az a célja a személyi edzőnek, hogy pom-pom lányként körbe-körbe ugrálva azt harsogja a füledbe, hogy meg tudod csinálni. Sok módja van az inspirációnak, de én mindig is azt gondoltam, hogy az inspiráció kívülről, a motiváció belülről fakad.

De lényeg, miért is van szükséged személyi edzőre, vagy egyáltalán, edzőre – hiszen járhatsz kis csoportos edzésre is, ahol még mindig elég sok figyelem jut rád.

Nos, az ok egyszerű. Ő segíthet téged oda eljutni, ahová magadtól eddig nem sikerült, és ha minden jól megy, ezt már előtte több esetben megtette, vagyis van remény, hogy veled is menni fog a dolog.

De a cél valójában az, hogy segítsen neked megtanulni a helyes mozgásokat illetve korrigálni azokat, melyeket a sok évtized ülőmunka elvett tőled. Tudod, ha az izmodat nem használod, elveszíted. Ha a mozgásokat nem gyakorlod, hasonló lesz ezeknek is a sorsa – elvesznek, és akkor jön a túlélő mód, meg a helytelen mozgás, amire te most fittséget akarsz építeni. Nos, ne kódoljuk már bele a sérülést az edzésbe már az első pillanatban, ha lehet.

A személyi edző persze megírja a programot, ellenőrzi, hogy megfelelő-e a fejlődésed és néha módosít a terven. Akkor nagy segítség lehet, ha nem akarsz rendszeresen személyi edzést venni, csak rendszeresen arra van szükséged, hogy valaki megnézze a mozgásod, megírja az edzésterved, számonkérje az elvégezett vagy el nem végzett munkát rajtad és rápillantson a étkezésedre.

Ha ez segít, én is rendszeresen konzultálok más edzőkkel, szakemberekkel a saját programomról, aki a saját maga edzője, néha azzal szembesül, hogy az edzője egy idióta.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook