Mentor…

Mentor…

Lesznek, akik azt mondják majd, hogy egy edzőt az minősít, hogy mennyi pénzt keres egy személyi vagy csoportos edzéssel. Esetleg az, mennyi követőjük a Facebook-on, mennyi hashtag-et tudnak a beírásuk végére biggyeszteni, esetleg hány celeb kliensük van.

Nos, ezek alapján sokan gyalázatosan rossz edzők vagyunk, de erre lassan büszkék is lehetünk. A legjobb edzők nem edzőtermekben kellene, hogy legyenek, vagy a csapatoknál, hanem az óvodákban és általános, illetve középiskolákban. Igen, a lenézett testnevelőtanárok, utánpótlás edzők azok, akik a mai napig még valahogy lábon tartják a valaha oly sikeres élsportot, bármit is jelentsen az. Ja, hogy ők nem tesznek fel vicces képeket, meg Coelho idézeteket a Facebook-ra? Még jó, nincs rá idejük…

Ha úgy döntöttél, hogy jó edző leszel, akkor nem marad más hátra, mint baromi sokat kell tanulnod – tanulnunk – és iszonyatos jó mentorokra van szükséged. Akik nem eszközökről, hanem alapelvekről beszélnek. Akik a legújabb trend helyett képesek a örökké érvényes alapokat megtanítani, és arra is képesek, hogy legyen bár a teremben ezernyi eszköz, vagy egy sem – akkor is Te legyél a legjobb szakember az edzőteremben. A jó mentor tükröt tart eléd, és azt mondja – itt tartasz most, és ezt kell megtenned, hogy a top 10 százalékba vagy éppen 1 százalékba tartozz.

Lehet persze, hogy nincs igazam, és minden pénzed trendi cuccokra kellene költeni. Neked mi a véleményed? Mitől lesz edző valóban jó szakamber?

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook