Dr. Dan Pompa 5 pontja az egészségért…

Dr. Dan Pompa 5 pontja az egészségért…

A nem vagyok dietetikus sem orvos rovatunk újabb része következik…

Távolítsuk el az inzultus forrását – Meg kell határoznunk, hogy mely toxikus források (nehézfémek, biotoxinok, környezeti toxinok és / vagy toxinok vannak az otthonodban, lektinek vagy más rád nézve mérgező anyagok) amelyek általános károkat okozhatnak. Amikor azonosítjuk ezeket a forrásokat, biztonságosan kivezethetjük ezeket a szervezetből a kialakított protokollok segítségével. Megjegyzés: Vitázhatunk azon, hogy egy léket kapott csónakban mi fontosabb: a lyukak betömése vagy vagy a víz lapátolása. Míg az utóbbi részmegoldás, úgy az lék betömése, majd a lapátolás teljes megoldást hozhat. Esetünkben ez jelentheti azt, hogy míg az inzultus forrását nem távolítjuk el, addig a lék folyton növekszik, és nekünk egyre nagyobb vödrökre lesz szükségünk, hogy a felszínen maradjunk.

Regeneráljuk a sejtmembránt – Egészséges személyeknél a sejtmembrán rugalmas bi-lipid zsíros rétege lehetővé teszi mind a tápanyagok áramlását, mind a sejtekben lévő toxinok és szabad gyökök akadálytalan elhagyását. Ha gyulladt a sejtmembrán, semmi sem jut be, és semmi sem jut ki, így a sejtünk mérgező pusztasággá válik. Megjegyzés: Nyilvánvalóan ismét előtérbe kerül a helyes étkezés témaköre. Ismerve a sejtmembrán összetétetlét, nem kizárt, hogy táplálkozásunknak is hatása lehet a sejtmembrán állapotára.

Sejtszintű Energia visszaállítása – Mivel a tápanyag áramlik a sejtbe, táplálják a mitokondrium nevű erőművet, amely ATP-t (energia) termeli. Anélkül, hogy az ATP megfelelő termelése létrejönne, sejtjeink nem képesek megfelelően regenerálódni. Megjegyzés: Elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön szóba a mitokondrium. Itt különösen érdekes lehet a Cardiolipin, amely összetétele megint csak izgalmas, ahogy a funkciója is, és ez azt gondolom a következő pár év izgalmas kutatásainak központjában lesz.

A gyulladás csökkentése – (NO / ONOO Cycle) – Mérgező gyulladás 3 fő forrásból származik: finomított cukor és gabonák túlzott fogyasztása, rossz anyagok és toxinok az élelmiszerforrásokból, kozmetikumok, légszennyezés, mérgező tisztítószerek és így tovább. Mondanom sem kell, hogy a gyulladás és az oxidatív stressz pusztítást okozhat, és az összes olyan betegségfolyamat kiváltó oka, amelyet az irodában látunk. Megjegyzés: A szervezet saját védekező mechanizmusait csak egy pontig tudjuk próbára tenni, ezen túl kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy az erőforrások kimerülnek.

A metiláció újbóli létrehozása – A szervezetnek metilcsoportokra van szüksége a stressz hormonok be- és kikapcsolására, ha kimerültek, testünk állandó stresszállapotban marad. Ráadásul, ha metilcsoportunk nem létezik vagy hiányos, akkor a méregtelenítésben, a DNS-védelemben, a hormon-anyagcserében és az epigenetikában játszott fontos szerepet nem lehet elvégezni. Megjegyzés: genetika vs. epigenetika. Úgy tűnik sokkal nagyobb a személyes felelősségünk, mint korábban gondoltuk.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook