40 felett – hol is kezdjem?

40 felett – hol is kezdjem?

Hihetetlenül sokan kerestetek ebben az ügyben – 40 feletti edzés – és a legtöbb kérdező ugyanazt akarta tudni. Mit csináljak, hogy fittebb, izmosabb, vékonyabb legyek. Bevallom őszintén, nagyjából ezt is vártam. De előbb hadd koncentráljak arra, hogy mit ne csinálj. Vélhetően éppen elég stressz van már most is az életedben. Munkahely, vállalkozás, család. És akkor most egy újabb frontot nyitsz. Egy olyat, ahol vélhetően már korábban több alkalommal elbuktál. A lényeg ez – ha sikert szeretnél elérni, most csináld máshogy.

Igen az edzés – mozgás – és valami ésszerű étkezési rendszer jó irány, de vajon mi az az ésszerű étkezési rendszer, és mi a javasolt edzés? Nos, kezdjük máshonnan. Beszéljünk előbb néhány olyan dologról, ami nem lenne baj, ha rendben lenne, mielőtt valami újszerű stressz kerül az életedbe. Mert az edzés stressz, és általában maga a változás is az.

Légzés – szájon vagy orron át légzel? Erre korántsem egyszerű a válasz, de ha reggel fáradtabban kelsz, mint ahogy lefeküdtél, Neked regenerációs gondjaid vannak, amin az edzés rontani fog. Horkolsz? Reggelre száraz a szád? Állandóan be van dugulva az orrod? Ásítasz és nagy sóhajokra van szükséged? Ebben az esetben szinte bizonyos, már azonnali életminőségbeli változással számolhatsz, ha ezeket rendezzük.

Alvás – hány órát alszol, és azt mennyire pihentetően? Késő estig a képernyő előtt ülsz, majd csak altatóval vagy képes aludni? Az alvásod mennyisége és minősége korántsem az, amitől frissen pattansz ki az ágyból? Újfent csak azt tudom mondani, javítsunk ezen a területen is a jelenlegi helyzeten, máris nagyobb és minőségibb edzésmunkára leszel képes.

Most csak két olyan területet említettem, amivel én kezdeném, ha az edződ lennék. Előbb zárjuk ki a negatív hatásokat, hogy a pozitív hatások érvényesüljenek.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook