CO2 – barát vagy ellenség?

CO2 – barát vagy ellenség?

CO2 – barát vagy ellenség? Attól függ. Ha a híreket olvasod, ellenség. Ha test fiziológiáját tanulmányozod, barát, nyilván egy adott szinten belül.

“A vérben lévő nagy tejsav mennyiség, a stressz és a krónikus gyulladás alapvető jel, és azt jelzi, hogy a pajzsmirigy anyagcserét kompromittált. Bármi, ami elősegíti az oxidatív anyagcserét és csökkenti a laktátszintet, úgy tekinthető, mint a stressz és a betegség elleni védelem, és a CO2 pro-metabolit, anti-stressz, gyulladáscsökkentő anyag.”

“A fokozott CO2-hoz vezető hypoventilation bizonyítottan hatékony pánikbetegségek és az asztma kezelésére, és jó megközelítés a stresszhez és gyulladáshoz kapcsolódó állapotok javítására, ami alapvetően minden betegség alapja.”

“Valószínűleg nem nagy meglepetés, hogy azt is kimutatták, hogy a súlyos asztmás betegek között fokozott a rák kockázata, nem beszélve a rák, a szorongás és a depresszió közötti anyagcsere-stresszel összefüggő kapcsolatról. A megnövekedett CO2 (és csökkent laktát) termelése valószínűleg védő hatású.”

És végül a lényeg!

“A jól működő anyagcsere az oxigén jelenlétében cukrot használ az energia és szén-dioxid hatékony előállításához. Valójában a szén-dioxid jelenléte önmagában a hatékony mitokondriális energiatermelés mutatója.”

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook