Peptidek – TB500

Peptidek – TB500

Senkit sem kívánok bátorítani arra, hogy ezeket a szereket szedje, alkalmazza, de előre szólok, 10 éven belül a peptidek a mindennapi gyógyítás elsődleges eszközei lesznek, mert nem a tüneteket maszkolják, hanem azokat a szerveket támogatják, melyek funkciója sérült, és teszik ezt mellékhatások nélkül.

A peptid olyan molekula, amely kettőtől és ötven aminosavból áll. Tíz vagy több aminosavat tartalmazó peptidet polipeptidnek hívnak. A polipeptideket és a peptideket peptidkötések tartják egymás mellett, amidkötéseknek is nevezzük. Húsz természetesen előforduló aminosav van, így egy peptidmolekula olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek tükrözik, hogy hány aminosavat tartalmaznak, és hogy ezek az aminosavak miként kombinálódnak. A peptidek kulcsszerepet játszanak más molekulák aktivitásának szabályozásában, és megtalálhatók az emberi test minden szövetében. Ahogy már írtam, a legtöbb pepid úgynevezett szubkután használatot feltételez, a Khavison féle bioregulátorok táplálékkiegészítőként vehetők be. Természetesen egyikre sem bátorítok senkit, ezért a cikkekben az adagolásról sem lesz szó!

Az első rész itt olvasható: LINK!

A következő peptid, amiről írok az a TB500. Mielőtt magáról a peptidről írnék, hadd lépjek pár lépést hátra, és beszéljek a timuszról, vagyis a csecsemőmirgyről (thymus). Ez az a szervünk, amely a limfatikus rendszer része és a T-limfociták érésenek a helye. Egyben azt is tudjuk, hogy funkcióját, aktivitását folyamatosan elveszíti az életkor előrehaladtával, így a T-limfociták – timociták ha a csecsemőmirgyről van szó –  száma is csökken.

A thymosin egy 5-Da méretű polipeptid hormon, amelyet a csecsemőmirgy választ ki. Az α1 timózin stimulálja a prekurzor T-sejtek fejlődését a thymusban az érett T-sejtekké. Vagyis láthatóan nem elhanyagolható szerepe van az immunrendszer aktivitásában.

A thymosin peptidcsaládból a β4 thymosin a legelterjedtebb tag, és számos sejttípusban is kifejeződik. A β4 thymosin tevékenységei sokféle, és magukban foglalják: a sejtek vándorlásának elősegítését, az erek kialakulását, a sejtek túlélését, az őssejtek differenciálódását , feladatuk citokinek, kemokinek és bizonyos proteázok modulálása, valamint a mátrixmolekulák és a génexpresszió fel-szabályozása. A β4 timozint használják klinikai alkalmazásokban.

A TB-500 valójában megegyezik a β4 thymosin összetételével – annál rövidebb, vagyis kevesebb aminósavból áll – , de ezt szintetikus módon állítják elő, és nagyjból 1974 óta használják, főleg versenylovak sérüléseinek gyors kezelésére.

– A sebgyógyulás felgyorsítása
-Akut / krónikus fájdalom és / vagy gyulladás csökkentése
– Növeli a mozgástartományt
-Növeli a haj növekedését
– Gyorsítja a szövetek gyógyulását.

Miért lehet izgamas a TB500? A TB500 fő funkciója azon képességén alapszik, hogy beindítsák a sejtek építésére szolgáló proteineket. Az aktin szabályozása lehetővé teszi, hogy a TB500 elősegítse a gyógyulást, a sejtek növekedését, a sejtek migrációját és a sejtek proliferációját. Ez nem csak elősegíti az új érrendszer felépítését, hanem feljavítja a „jó” gyulladás típusát is, amely közvetlenül összefügg a seb gyorsabb gyógyulásával, vagyis részint hasonló módon működik, mint a BPC-157, de hatása gyorsabb és erősebb is.

Kutatási linkek:

Belsőszervek regenerációja: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4131296/

Nehézatlétákra jellemző koncentrikus szív hipertrófia kezelése – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25412097

Sebgyógyulás – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2701135/

Állatgyógyászat – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20536453

Felületi sérülések kezelése – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22074294

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook