SZAUNA – ÉS MEGINT BÍZTATÓ EREDMÉNYEK

SZAUNA – ÉS MEGINT BÍZTATÓ EREDMÉNYEK

Pontosítok, ez a kutatás nem új, ez egy randomizált áttekintő tanulmány, ami több korábbi kutatás eredményeit vizsgálja.

“A rendszeres infravörös és / vagy finn szaunázás számos kedvező egészségügyi hatással járhat, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és a reumatológiai megbetegedéssel rendelkezők, valamint a sportolók számára, akik javítani akarjk a teljesítményt. Ezeknek a hatásoknak a mechanizmusa magában foglalhatja a NO (nitrogén-oxid) és a vascularis endothelium, a hősokk által közvetített metabolikus aktiváció, az immun- és hormonális útvonalváltozások, a mérgező anyagok fokozott izzadással történő eltávolítását,és más hormonális stresszválaszokkal való fokozott biohasznosulását.

Jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték arra, hogy konkrét klinikai körülmények között bizonyos szaunázási típusokat javasoljon. Míg a rendszeres szauna fürdést jól tolerálják a klinikai környezetben, csak kisebb és ritkán jelentett mellékhatásokkal, további adatokra van szükség a mellékhatások gyakoriságára és mértékére vonatkozóan.

További vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy feltárja azokat a mechanizmusokat, amelyekkel a szaunázás élettani, pszichológiai és anyagcsere-hatásokat gyakorol, valamint jobban meghatározza a különféle szaunák előnyeit és kockázatát, valamint a szaunázás optimális gyakoriságát és időtartamát…”

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2018/1857413/

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook