Méregtelenítés?

Méregtelenítés?

Dr. Novák Hunor és Dr. Zacher Gábor előszeretettel leplez le méregtelenítő eljárásként hirdetett termékeket, eljárásokat. Joggal, mert elképesztő mennyi baromságot akarnak eladni a tájékozatlan embereknek, akik nem is tudják, hogy az esetek többségében a test saját méregtelenítő funkciói teljesen elegendőek, ha pedig már valóban méregteleníteni kell, akkor nagy baj van, és egy talpra helyezett tapasz ezen aligha fog segíteni.

Nos, számos olyan szerv létezik az emberi szervezetben, amely szerepe a méregtelenítés, de talán egyik szerepe sem olyan hangsúlyos, mint a nyirokrendszeré. A nyirokrendszer, amely csomókból, utakból és persze nyirokszervekből áll feladata kicsit olyan, mint települések szennyvízhálózata, amely célja hasonló is ehhez, eltávolítja a felgyült szennyet a szervezetből. Szorosan együttműködik minden szervvel, olyannyira, hogy 6 éves felfedezés csak, hogy az agynak saját nyirokrendszer hálózata van. (glymphatic rendszer) Szerepe van a nyirokrendszerben a zsírok és zsírban oldódó vitaminok szállításában és ki tudja mi minden derül majd még ki erről a kevésbé ismert redszerről.

A nyirokrendszer azonban egy súlyos tervezési hiányosságot mutat, mert a Tervező sajnos nem adott helyet a rendszerben keringő folyadék mozgatására, lásd a kardiovaszkuláris rendszer kapott pumpát a szív személyében. Nos, aligha végzett a Tervező rossz munkát, mert az egész test pont arról tanúskodik, hogy figyelem mindenre kiterjedt. A mai, modern élet nem félteétlenül azért hat rosszul a testedre, mert sokkal több toxinnal találkozol, hanem azért, mert az azt elszállító rendszer nem képes jól dolgozni. Ahhoz, hogy minden flottul történjen, ezekre kellene figyelned.

Légzés – a rekeszizom a légzés főszereplője, és a rekesz által keltett mozgás az elsődleges nyirokrendszeri pumpa. Ha tehát mellkasi légző vagy, máris lemondasz arról, hogy a saját, méregtelenítésért felelős rendszered optimálisan legyen képes működni. Fontos tehát, hogy általában hasi légző legyél!

Mozgás – a másik nagy pumpa maga a mozgás. Ez több pozitív hatást fejt ki a testedre,ebből az egyik, hogy az izmok megfeszülése, elernyedése az végtagok hajlítása és nyújtása már maga is pumpa. Másrészt az izommunka CO2-t termel, aminek hatására az oxigén képes eljutni a sejtekbe.

Ugrálás – legyen ugrálókötél vagy trambulin, a az ugrálás szuperül megmozgatja a nyirokrendszert. Ezért az ugrálást sose hagyd ki edzésedből, az én kedvencem az ugrálókötél.

Masszázshenger – habár ilyen kutatást nem láttam, de biztos vagyok benne, hogy az SMR technikák segítenek nyirokrendszer mozgatásában.

Kontraszt zuhany – a hideg és meleg behatás váltakozása a szövetekben megfeszülést majd elernyedést indukál. Ahogy ez a véráramlásra hat, úgy hat a nyirorendszerre is.

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook