DE ÉN ÉJSZAKAI, VAGY HÁROM MŰSZAKBAN DOLGOZOM

DE ÉN ÉJSZAKAI, VAGY HÁROM MŰSZAKBAN DOLGOZOM

Minden harmadik kérdés a most elindult 30 NAPOS KIHÍVÁSSAL kapcsolatban azzal kapcsolatos, hogy mit tegyek, ha éjszakás vagy több műszakban dolgozom? Akkor is követhetem-e a tervet? Nos, a terv minden részét nem, de amit igen, azt kötelezően.

Az éjszakai és három műszakos munkarendben dolgozók sajnos egy idő után azt veszik észre, hogy a biológiai órjájuk, cirkádián ritmusuk teljesen felborult. Sajnos ez étkezési zavarokhoz, inzullin- rezisztanciához és idővel alvászavarokhoz, cukorbetegséghez vezet, és tény, hogy köztük drámaian magasabb egyes tumoros betegségek előfordulása, de szív és érrendszeri betegségek sem kímélik meg őket. Ezek a rossz hírek. Ugyanakkor számtalan barátom van, aki ilyen munkarendben dolgozik, és próbáltam megoldást találni erre problémára, és nem csoda, hogy nem találtam, mert az összefogó kutatást csak 5 napja publikálták.

Remélem valaki értékeli a THIRD WATCH képet a cikkhez.

Nos, személyes kedvencem Dr. Satchin Panda – már a neve is király – pár napja publikálta azt a 12 hetes kutatást, ahol sérült cirkádián órával rendelkező egerek végeztek Időben Korlátozott Étkezést, és ahogy várható volt, a csoport amelyik IKÉ-n volt, nem lett metabolikus szindrómás, ellentétben azokkal, akik ugyanannyit ehetek, de bármikor. Ez arra bizonyíték, hogy szélsőségesen rossz körülmények ellenére is a IKÉ valamiféle védettséget biztosít az alany számára, így a válaszom az lenne a kérdezőknek, hogy függetlenül a munkarendtől, kövessenek IKÉ jellegű étkezést.

És ha már Third Watch. Az egyik főszereplővel készült képem, 2010-ből…

Most hirtelen ennyi, én is egy órája kaptam meg az anyagot, még értelmeznem kell.

https://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/S1550-4131(18)30505-9

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook