Omegawave…Mit, mikor?

Omegawave…Mit, mikor?

2016-ban megjelenik pár újdonság Magyarországon. Ilyen lesz az OMEGAWAVE is, amely nem csak az eszközeit, de a képzéseit is bevezeti a hazai piacra.

A technológia nem új – közel 20 éves – de a napjainking bekövetlező technológia forradalom tette csak lehetővé azt, hogy felhasználók szélesebb bázisához is eljusson. Mert valljuk be, nem mindenki rendelkezik egy NFL csapat költségvetésével, ahol egy csapatnál használható eszköz ára meghaladta a 100.000 USD-t.

Az Omegawave, mint termék alapvetően két komponensből áll:

1. Maga az eszköz, amely felhőn keresztül jeleníti meg a mérési adatokat az Iphone telefonodon, ipad eszközön. Ezekből van egyszerű sportolói, TEAM vagy éppen a profi felhasználóknak Pro szoftver, PC-re.

2. A szovjet sporttudomány legjavát tartalmazó Level 1 és Level 2 felhasználói kurzus. Ilyen képzésen ment át itton – Level 1 – a Ferencváros labdarúgócsapatának erőnléti edzői csapata, és a BHSE JUDO szakosztály vezetőedzője.

De miért is segíthet Neked az Omegawave?

Az edzés során a legnehezebb két kérdésre ad választ – vagyis a mikor és mit kérdésekre? Mikor fejleszthetjük a megcélzott biomotoros készségeket, és mit kell tennünk annak érdekében, hogy valóban azt az eredményt érjük el, amit meg is céloztunk. Vagyis az edzés során segít felismerni, mely készségek fejlesztése ütközik akadályba, mely készségek fejlesztésésre nyitott a szervezet, és melyek azok, melyek fejlesztése csak engedmények árán sikerülhet.

Az Edzésképesség Ablakai innovatív megközelítést jelent a sportolók felkészítése kapcsán, melyet könnyedén lehet integrálni bármely edzésrendszerbe az edző által alkalmazott módszertanban történő radikális változások nélkül. Az Omegawave megközelítése arra a koncepcióra fókuszál, hogy nem a terhelés mértékére kell elsődlegesen koncentrálni az edzés folyamata során, hanem annak megfelelő időzítésére, hogy mikor alkalmazzák az adott terhelést.

 

Vezető edzők tapasztalatainak, valamint több tudományágat átfogó tudományos ismereteknek és kutatásoknak az összegzését követően az Omegawave Az Edzésképesség Ablakai szemléletmódot beolvasztotta a Coach termékbe, ezáltal is javítva az analízis és előrejelzés hatásfokát annak kapcsán, hogy a sportoló teste milyen mértékben adaptálódik az edzéshatáshoz.

Az Edzésképesség Ablakai szemléletmód használata lehetővé teszi a sportoló edzésfolyamatának optimalizálását az edzőség alapvető dilemmáinak kezelése és megválaszolása által:

  • Készen áll-e a sportoló egy újabb edzésre, és ha igen, akkor milyen volumennel és intenzitással?
  • Mely fizikális minőségeket – állóképesség, gyorsaság és robbanékonyság, erő, vagy koordináció és készség – kellene fejleszteni a leghatékonyabb edzés érdekében?
  • Hogyan lehet optimalizálni az edzés folyamatát, hogy a legjobb eredményt érjük el a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb negatív fiziológiai hatás árán?

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook