Gyakran hallhatod, hogy napi 25-30 gramm rostra van szükséged, hogy az emésztésed rendben legyen. Sőt, aki nem eszik meg ennyit, egy sor betegség kockázatának teszi ki magát.
Ebben a kutatásban 63 olyan magas rostmennyiséget fogyasztó pácienst tettek minim A rostfogyasztás minimalizálása vagy nullára redukálása után mindenkinek javult az emésztése. A magas rostfogyasztók tünetei nem változtak… https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC34357…/pdf/WJG-18-4593.pdf De haladjunk tovább. Mindenhol arról olvashatsz, hogy minél több rostot eszel, annál jobb lesz az emésztésed. Általában itt epidemiológia kutatásokat idáznek, ahol a magasabb rostbevitel mellett egy csomó betegség előfordulása alacsonyabb. Az adatokat átnézve azonban mindig kiderül, hogy a több rostot fogyasztók nem dohányozak, keveset isznak, iskolázottabbak és többet mozognak, mint a kevés rostot evők. Most azonban egy olyan kutatást idézek, ahol a páciensek mindegyike idiopátiás székrekedésben szenved. Három módszert alkalmaztak náluk, miután random csoportokba osztották őket. – Magas rost. – Közepes rost. – NULLA rost. A képen a kutatási összesítő alapján készült grafikon látható. Bal 1 – korábbi tünetek. Balról 2 – tünetek magas rost hatására. Durva növekedés. Balról 3 – csökkentett rost, csökkenő panaszok. Balról 4 – Nulla rost, NULLA panasz. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3435786/ És végül… 8 éves követéses vizsgálat. Van-e hatása a WHO által javasolt alacsony zsír, magas szénhidrát, magas rost – zöldség és gyümölcs – a polipok kialakulására. Nincs… A teljes tartalom megtekintéséhez kérjük, jelentkezz be!