Halolaj

Halolaj

Sokan azért szednek halolajat nagy dózisban, mert ettől remélik, hogy egy jobb irányba tolják el az  Omega3-Omega6 arányt. A halolajnak elképesztő hatásokat tulajdonítanak, de azért ez a kép korántsem olyan tiszta. Annyit hadd jegyezzek meg, hogy magam sosem ettem nagy dózisban halolaj kapszulát, és kb 2 éve egyáltalán nem szedem, de nem is ajánlom senkinek.

Nem spojlerezni akarom akarom a TED könyvet, de külön fejezet foglalkozik azzal, hogy miért nem javasolják egyre többen az Omega3 kapszulák szedését. És még egy megjegyzés: a halolaj teljesen másképpen viselkedik a frissen fogott halban – mint a kapszulában, hónapokon át a polcon tárolva – LINK. Hah – sokkoló.:)

Akik pedig tudnak angolul:

Dr. Ray Peat

Link1

Link2

Link3

Ray Peat 2

Ray Peat 3

 

2 Comments

  1. Péter ,

    Sikerült jól megkavarnod az állóvizet vagy legalábbis az enyémet :) Tehát most lehet szedni vagy nem ?Komolyan vegyük-e a cikkedet a “Hah – sokkoló.:)” után vagy nem?:-) Részlet Tamás cikkéből : “Az omega-3 zsírsavak és a D3-vitamin fogyasztásának eleve az életünk részének kellene lenni, tehát, ha eddig nem szedted ezeket, akkor most kezd el így is-úgy is! ”
    http://www.tesztoszteron.hu/eMag247_CrossFit_izomtomegnoveles.php

    • Mindent lehet – demokrácia van…:)

      Én nem szedem. Halat viszont eszem.

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


+ 9 = fifteen

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>