Zhealth – R Phase

Zhealth – R Phase

R-Phase – ez a pontos megnevezése annak a kurzusnak, amit most végeztem el. Miért R?

Re-education /újra-tanítás
A mozgás, amit tanítunk és mozgástartomány, ahol végezzük, nem szokatlan. Maximum elszoktál tőle, és erre hamar rá is eszmélsz, amikör az első bokakörzést úgy végzed, ahogy azt kell.

Injury Rehabilitation / Sérülés rehabilitáció
Nem vagyunk gyógyítók, de a megfelelő mozgáson keresztül segítünk abban, hogy újra és fájdalom nélkül tudj mozogni, edzeni…

Movement restoration / mozgás helyreállítás
A mozgástartomány megnövelése sok módon lehetséges, és hidd el, sokaknál jelent ezt egyben fájdalmat is. A zheath rendszere arra törekszik, hogy a fájdalom megszűnése mellett növekedjen a mozgásod hatásfoka.

A Zhealth módszerekkel a változás néha percek kérdése, de nem végleges. A kliens megkapja a személyre szabott javító kódot, hogy aztán azt naponta 5-10 percben elismételje. Tehát a változás akár az idegrendszer működési sebességével lehet egyenlő – 482km/óra – de ehhez a kliens munkája is kell. Persze sokan megszokták már, hogy edzés közben fáj a válluk, csuklójuk, ami sok probléma forrása:
1. A fájdalom hatására csökken a mozgástartomány.
2. A mozgástartomány csökkenése miatt az ízületben a mechanoreceptorok száma lecsökken, míg a a nociceptorok száma növekszik. A test így jelez, hogy valami nincs rendben, tehát fájdalmat produkál.
3. Az ízület lezár, és az arthrokinetikus reflex miatt esik a teljesítmény.
4. Az ízület lezáródása más helyeken túlságos mobilitáshoz vezet.
És így megy tovább…Mit tehetünk, hogy megszűnjön a fájdalom? Vissza kell kapni a teljes mozgástartományt, de nem mindegy, hogyan…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook