Zhealth – 4. nap

Zhealth – 4. nap

Mondhatnám azt, hogy a Zhealth egy mobilitás program, de nem az. Annak tűnik persze, ha az ember nem érti a folyamatot. És bevallom, magam is sokáig ebben hittem. Valóban, mobilizálja az ízületeket, ami segít abban, hogy az ember optimális módon használja a testét. És igen, abban is, hogy erősebb legyen…

Általában egész jó az edzettségi szintem, de ami itt történt, engem is meglepett. Két napon át olyan gyakorlatokat végeztünk, amelyek segítenek az elveszett mobilitás visszaszerzésében. Mindkét napon ebédszünetben – éljen a warrior diet – evés helyett edzettem. Nagyon keveset a saját sztenderdem szerint.

Olyan gyönyörű DOMS jellegű izomlázam lett ettől, amit amúgy elsőre semmi sem magyarázott. Aztán rájöttem, hogy a mobilitás okán végre azokkal az izmokkal végzem a gyakorlatokat, amivel kellene, és nem kompenzálok. Amitől a szervezetem teljesen új terhelésnek fogja fel az edzést. Meg is kérdeztem Dr. Cobb-ot, és a válasz az volt, hogy igen. És ezt a választ kapta rögtön utánam még 2-3 ember is.

Hát nem fura?

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook