Szőts Gábor – veterán Fila Grappling veterán világbajnok

Szőts Gábor – veterán Fila Grappling veterán világbajnok

Íme Gábor beszámolója, amit köszönök!

Kettlebell- és Grappling
2010.08.20.-22.-én rendezték meg Horvátországban Dakovó-ban az Első Junior és Kadett valamint Második Veterán (35 év felettiek) Grappling (földharc)Világbajnokságát. Magyar válogatottként jutottam ki olyan híres csapattársakkal mint pl. Növényi Norbert. Az utóbbi 6 hónap kemény felkészüléssel telt,melyben február óta közel 6 kg.-ot kellett fogynom. A technikai edzések alapja a Gracie barra technikái voltak Max járt le hozzánk havonta egy napot hét végén.Az erőnlét pedig kizárólag kettlebell,rope és clubbell volt. A felkészülésben jelentős szerepet kapott az a módszer,hogy Tabata segítségével tudatosan készültem a 4-6 perces mérkőzésekre.
Bellel gyakorlatilag csak TGU-t(24-32-40kg) végeztem,swing(24 és 32 kg) valamint snatch(csak 16 kg)
clubbel l vállmobilizáló gyakorlatok 6 és 8 kg)rope (4-6 min) Tabata minden elképzehető hullámvariációban
levezetés kis futás és mountainbike a verseny nagyonjól sült el,no gi ben (rövid gatya és elasztikus felső) négyen voltunk a csoportomban),rajtam kívül egy görög egy olasz és egy orosz versenyző körmérkőzést kellett vívnunk előszőr mentem a göröggel
Dimitriou Dimitris a görög MMA egyik jeles alakja 2 percig vezettett aztán összeakadva meghallottam a szív verését,rettenetes pulzusszámot produkált,akkor már tudtam,hogy a kezemben van,kikkecmeregtem a guard-ból és leszorítottam-két ponttal gyöztem.
A második mérkőzés Ashugayin Adranik orosz bírkózó rettenet lábakkal,rövid álló csata után megkapta a háromszöget a nyakába majd  átfordult és ráültem,majd a hasára kerültem monuntban,félretolom a kezét kopog-submission…
A harmadik mérkőzés Sanches Manuel (a spanyol nevű olasz),másfél perc után guardból felordít mert kap egy karfeszítést
reklamál,hogy azért kiabált,mert megfogtam a nadrágját-mind az öt bíró mellettem döntvilágbajnok vagyok 13 ponttal
második a görög 6 ponttal harmadik az olasz 5 ponttal,negyedik az orosz 3 ponttal szóval győztem és kéz nagy köszönetet kell  mondanom:az egyiket Max Carvalho-nak akitől a gracie barra “halálos” technikáit tanultam,a másik köszönet pedig Lakatos Péternek,mert ha ő nincs én nem használok a felkészülésnél funkcionális eszközöket és nem vagyok olyan felkészült erőnlétileg amilyen voltam most a vb.-n.
A testem és a szívem olyan teljesítményt adott le amitől magam is meglepődtem és ez a speciális erőnléti felkészülésnek köszönhető.
Szőts Gábor
veterán no gi és gi FILA Grappling Világbajnok 75kg-ban

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook