Referencia – Szőts Gábor

Referencia – Szőts Gábor

Valódi aikido

2002.-ben mikor friss fekete övesként megalapítottam saját harcművészeti iskolámat,fő célom az volt,hogy reális az aikido alapítója által bejárt ösvényen vezessem tanítványaimat. Fő hiányosságnak tartottam az európai aikidóban azt,hogy megfeledkezik az alapító által bejárt útról. Morihei Ueshiba az átlagnál jóval erősebb ember volt,testi erejét pedig olyan gyakorlatoknak köszönhette amit ma a funkcionális edzések körébe sorolnánk.

Ezért a kezdetektől keressük,tanuljuk az olyan módszereket,melyeknek célja az erőnövelés. Így bukkantam kb.három évvel ezelőtt Lakatos Péterre és a kettlebellre. Hozzá jártam tanulni és amit ma tudok a funkcionális edzésekről adom át tanítványaimnak. Iskolánkban erőnléti edzésként a saját testsúlyos gyakorlatokon kívül kizárólag kettlebbelt (80% -ban főkén TGU és Swing),valamint rope-ot és clubbelt használunk.

Február utolsó hét végéjén kiderült,hogy jó felé haladunk az első magyar FILA grappling OB.-éről 7(!) éremmel tértünk haza. Négyen VB.kvalifikációval. Ez dicsőség földharc tanárunknak Max Carvalho-nak,de köszönettel tartotzunk Lakatos Péternek és az RKC rendszernek.
Szőts Gábor
az Aiki Hikari Ryu Harcművészeti iskola vezetője
aikido shodan
ki aikido shoden
bjj kék öv

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook