A diabetes mellitus patogenezisének elmélete és a hormonterápia alapelvei.

A diabetes mellitus patogenezisének elmélete és a hormonterápia alapelvei.

A diabetes mellitus patogenezisének elmélete és a hormonterápia alapelvei.BUTEYKO P. PhD.,Tudományos tanácsadó, Klinikai Kísérleti Orvostudományi Intézet,Szibériai ág, Orvostudományi Akadémia, Szovjetunió

A diabetes mellitus patogeneziséről szóló elméletem először a “Inventor and Efficiency Expert” magazinban, 1962, # 5 jelent meg. Szigorúan véve, abban a cikkben bemutatásra került a mély légzés teljes elmélete, és Önnek meg kell tanulnia és átadnia a betegeinek alapvető rendelkezéseit.

A mély légzéses – hiperventilláció –  betegség elmélete a fiziológia alapelvein alapszik. Azonban ellenfeleink, akik orvostudományunkban magasabb pozíciókat töltenek be, még mindig nem képesek megérteni azt az alapvető gondolatot, amely szerint a mély légzés hipoxiát okoz.

Hadd térjek vissza (az elmélet alapjául szolgáló törvények) a mély légzés betegségéhez.

  1. A hiperventiláció vagy mély légzés nem ad hozzá oxigént az artériás vérhez. Normál légzés esetén a vér maximális mennyiségű O2-t tartalmaz (normoxia), és egyszerűen nem képes többet felszívni.Ismeretes, hogy függetlenül attól, mennyi ideig lélegzik a tiszta oxigén, a hemoglobinjuk oxigénszintje jelentéktelen mértékben növekszik. csak 1 – 1,5% -ban. Ezzel az O2 parciális nyomása a plazmában növekszik, és hörgőknél és érrendszeri görcsök fordulnak elő. Éppen ezért asztmában és érrendszeri patológiában szenvedő betegek tiszta oxigénellátása okozza a hypoxia fokozódását. Tehát a tiszta oxigén belélegzése azt jelenti, hogy az O2-t egy szervezetbe pumpálják, anélkül, hogy figyelembe veszik a hipoxia mechanizmusát.

 

  1. A hiperventiláció nem fokozza az anyagcserét. Más szavakkal: a szervezet nem kemence, amelybe minél többet fúj bele, annál jobban működik Éppen ellenkezőleg: minél mélyebben és intenzívebben lélegzik a szervezet, annál kevesebb az oxigén kerül a vérbe. Ennek eredményeként hypoxia alakul ki, az anyagcsere termékei alig oxidálódnak. Így működik a testünk. Ezután romlik az anyagcsere, a vér pH-ja lúgos irányban növekszik, és maga a vér felhalmozódik az alább nem ismert oxidált termékeket. Így fordul elő metabolikus acidózis.A hiperventiláció első lépése légzési vagy gáznemű alkalózis, amelyet CO2 hiány okoz.

 

A 2. szakasz a metabolikus acidózis kialakulása. A deoxidálatlan termékek felhalmozódása okozza, ami hypoxia következtében fordul elő, és kompenzáló reakciót jelent a gáznemű alkalózis ellen. Ellenfeleink továbbra sem képesek megérteni az asztmák mély légzésének okát, hogy megértsék azt, amit régóta tanulmányoztunk és magyaráztak. A sav-lúg egyensúly továbbra is zavarban van. De rendeztük; ezeknek a betegeknek mind gázos – respirációs –  alkalózisa, mind metabolikus acidózisuk van. Kompenzálják egymást (egy dinamikus folyamat rövid ideig). A légzés normalizálásával azonban mind a gáznemű alkalózis, mind a metabolikus acidózis feloldható.A légzés mélységének csökkentése mellett a gáznemű acidózis miatt oxidálódik. Amikor a tejsav és a piruvátsavak, valamint az egyéb nem-oxidált termékek oxidálódnak, a nem-gáznemű metabolikus acidózis csökken. Ez azt jelenti, hogy minden visszatér a normálhoz, a légzés normalizálásával. Az a benyomásunk, hogy senki más nem vizsgálta az ügyet, csak mi.

 

A 3. szakasz: az 1. és 2. törvény által okozott változások következtében az összes enzim- és vitamin-tevékenység abnormálissá válik. Ez az összes anyagcserét megsemmisíti. Következésképpen diabetes mellitus alakul ki. Tehát a diabetes mellitus nem más, mint a szénhidrát-anyagcserének pusztulása. Ezért azt az elméletet dolgoztam ki, hogy a diabetes mellitus-t CO2 hiány okozza.A CO2-hiány az anyagcsere teljes sorozatát pusztítja el a szervezet minden szintjén, a sejt szintjéig. Mi történik ezekben a folyamatokban? Az összes szerv és rendszer depresszióban van. Úgy gondolom, hogy a mély légzés test stressz.Bármilyen stressz, akármennyire is kezeltt, elkerülhetetlenül a hiperventillációhoz vezet.

Ez egy ősi reakció. Feladata, hogy elkerülje a CO2 hiányát a szervezetben. A lényeg az, hogy pozitív vagy negatív érzelmek esetén intenzív CO2 kilégzés történik a testből.Ennek eredményeként a központi idegrendszer reaktívvá válik és a légzés elmélyül. A mély légzés miatt a tüdő oxigéntartalma kissé növekszik.

Végül erős feszültség alakul ki, amelyre szükség van a fizikai erő mozgósításához a stressz kezeléséhez – harc, támadás, védekezés, menekülés stb. formájában.

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy stressznek tekintjük a mély légzést. Ez azt jelenti, hogy stresszes helyzetekben a stressz kiküszöbölése érdekében csökkenteni kell a légzés mélységét, azaz más módszerrel kell alkalmaznunk a módszerünket, és ezzel az idegrendszert le kell nyugtatni.

Stressz alatt néhány pszichotróp anyag – például adrenalin noradrenalin és mások – termelődik. Serkenti a védelmi és támadási reakciókat, fokozza az izomerőnket stb. Ugyanakkor az inzulin termelése csökken, és a vérkoncentrációja csökken. A mély légzés olyan testreakciókat okoz, amelyek a vér cukortartalmának növekedéséhez vezetnek, ami segít a testnek megbirkózni az energia-feltöréssel. A vércukorszint növelése akkor hasznos, ha elegendő inzulin van a testben, mert elősegíti a gáznemű anyagok áramlását az izmokba, az agyba és a sejtekbe, következésképpen normalizálja működését. Ha azonban a mély légzés hosszabb ideig tart, a kompenzációs mechanizmus kórosá válik, mivel az idő múlásával inzulinhiány alakul ki. A CO2 hiányával együtt mindenféle anyagcserét okoz. Például a stressz és a mély légzés miatt az artritiszben szenvedő betegek megnövekedett koleszterin-tartalommal rendelkeznek. Kísérletekkel megerősítettük, hogy a légzés mélységének csökkentésével a vér koleszterintartalma normalizálódik.

Visszatérve a cukorbetegséghez, fontos hangsúlyozni, hogy a mély légzés bizonyos anyagok, például a glukagon termelésének fokozódásához vezet, amelyek hozzájárulnak a vércukorszint növeléséhez. A Krebs ciklus megváltoztatja az irányt, más kémiai folyamatok is megváltoznak, amelyek célja a cukor lebomlásának csökkentése és annak vérkoncentrációjának növelése. A biokémiai reakciók teljes rendszere működik a vércukorszint növelése érdekében. Ezért kell a hiperglikémiát és az inzulinhiányt védő reakciónak tekinteni az energiahiány ellen.

A nyugati orvoslás eddig úgy gondolja, hogy a természet ostoba, és büntetlenül beavatkozhat és átdolgozza. Most megtudta, hogy a természet miért csinál bizonyos dolgokat, és mennyire ésszerűen kell cselekednünk felé. Úgy véljük, hogy a hörgőgörcs, az erek görcsözése, a magas vérnyomás és más testreakciók hasznos védekező mechanizmusok a szervezet bizonyos hibáinak kiegyenlítésére. Pontosan ebből a szempontból elemezzük a hipoglikémiát. Most megérti, hogy az inzulinhiányon kívül számos más folyamat is növeli a vércukorszintjét. Ennélfogva a következtetés: nem lehet becsülni a vér inzulinkoncentrációját a cukorszint alapján, bár véletlenszerűen egyetértenek egymással. Meggyőződésünk, hogy a cukorszint emelkedése nem kóros tényező. Néha megfigyeljük a vércukorszint tízszeres emelkedését, és mi van? Senki sem halt meg ilyen hiperglikémia miatt. A cukor nem mérgező. Ez mindenki számára világos.

Az általános gyakorlatban az inzulin adagolásának megválasztásának fő kritériuma a cukor szint. A vezető moszkvai klinikákban az inzulinadagokat a vércukorszint szabályozza annak ellenére, hogy ez abszurd és nagy hiba. Az inzulin adagjának meghatározásához meg kell találnunk az inzulinhiány valódi értékelési kritériumait. Ez egy nagyon nehéz feladat. E tekintetben szükségesnek tűnik meghatározni a hormonpótló terápia alapelveit. A feladat elvégzésével az emberi testre alkalmazandó alapvető természetvédelmi törvényekkel összhangban cselekedtünk.

Hogyan viselkedik a nyugati orvoslás? A vak empirizmuson alapszik. Semmi sem áll le, hogy megtalálja a módját a betegségek legyőzésére, amelyeket a módszerünkkel meg lehet gyógyítani. Ezek nélkül a legkifinomultabb módszereket és gyógyszereket használják!

A cukorbetegséget okozó tényezőinek kiküszöbölése érdekében azonban meg kellett találni, mi okozza az inzulinhiányt, és el kell távolítani ezt az okot, következésképpen magát a hormonhiányt.

Az alábbiakban ismertetjük a hormonterápia alapelveit, amelyeket betartunk, és amelyeket általában megsértünk, vagy amelyeket a meglévő orvosi gyakorlat nem ismer fel.

A fő elv a következő: ha van valamilyen hormonhiány a szervezetben, meg kell határoznia annak okát és meg kell szüntetni.

Hisszük, hogy a hormonhiányos betegségek fő oka a mély légzés, miért? A mély légzés felveti az anyagcserét azokban a rendszerekben, amelyek felelősek a hormonrendszerek, például a hipotalamusz és az agyalapi mirigy működésének megfelelő szabályozásáért.

A mély légzés okozta CO2-hiány:
bioszintézis zavarok az aminosavak, purinok, pirimidinek, zsírsavak és szénhidrátok vonatkozásában; oxisztruktúra stabilizálása (a Verigo-Bohr reakció balra megy); a sejt transzmembrán potenciáljának ürítése; a vérplazma puffer rendszer kimerülése; A pH változása a vérplazmában és a sejtekben.

Következésképpen a következő hatások lépnek fel:

bioszintézis zavarok a fehérjék, valamint az enzimek, antitestek, nukleinsavak, lipidek és poliszacharidok vonatkozásában; szöveti oxigénhiány; a sejtek stimulációs és interakciós mintázatainak változásai; az enzimaktivitás változása és az antitest-antigén affinitás csökkenése. „A patkány a szív- és érrendszeri, üreges, immun-, hormon-, emésztőrendszeri és idegrendszeri rendellenességek formájában nyilvánul meg. Ennek eredményeként a hormonsejtekben az anyagcsere is felborul.

Adataink szerint a mély légzésű embereknek gyakorlatilag mindenféle hormonhiányuk van. Még a nemi hormonuk, különösen a női hormonok szintje alacsony. Nyilvánvaló, hogy nem csak a mély légzés okozhat hormonhiányt. De a mély légzés mindenképpen súlyosbítja a folyamatot, például sugárzás hatására a nemi szervek súlyosabban szenvednek, és a hormonszekréció csökken. Ha ez történik a mély légzéssel együtt, akkor a test patológiás változásai egyre gyorsabbak lesznek.

Bizonyos ideges hormonfunkcióval rendelkező betegek, különösen a cukorbetegek egyértelműen észlelhető hiperventilációt mutatnak. Adataink azt mutatják, hogy a cukorbetegek által kiváltott kontrollszünet 5-10, maximum 15 másodperc. Az ezekkel a számokkal korrelált CO2-szint megközelítőleg 32-34 mm higanyszinttel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kétszer alacsonyabb a normálnál. Ez lehetővé teszi, hogy ismét kijelentsem, hogy a diabetes mellitus fő oka a mély légzés által okozott CO2 hiány. Ha a cukorbetegségben szenvedő betegnek mély légzése és CO2 hiánya is van, elméletünk magyarázza a test patológiás változásait.

Mint ismeretes, a cukorbetegségben szenvedő betegek többségében arterioszklerózis alakul ki, amely szívrohamot, stroke-ot, gangrenával komplikált tromboflebitiszt eredményez stb. Az e betegségek és a mély légzés közötti összefüggést tudományos kutatások igazolják.

Mi az orvosi taktikánk? Úgy gondoljuk, hogy mindenekelőtt a hormonpótló terápiát kell alkalmazni, azaz olyan hormonokat kell beadni a betegnek, amelyek a testben hiányoznak. A kérdés a mennyiség: túladagolás vagy alulbevétel?

Ez egy fontos és jelentős kérdés. E tekintetben a gyógyászat holtpontba lépett, és gyakori a hormonok túladagolása. Hogyan befolyásolják az ilyen adagok a szervezetet? Olyan módon befolyásolják, amikor egy másik hormontermelő szerv funkciói lecsökkennek és elnyomódnak, majd később – ha a hormon gyógyszerek bevitelének növekedése tovább folytatódik – a hormontermelő szervek teljes mértékben fogyatékossá válhatnak. Sőt, ideális hormon gyógyszerek még nem állnak rendelkezésre. Az egyik egyénből kivont hormon eltérő antigéneket tartalmaz, mint a másikból kivont hormon. A bevezetett hormon mindig rosszabb lesz, mint a test által termelt. Nyilvánvaló, hogy a bevezetett hormon károsabb, mint a miénk. És mi van, ha túladagoljuk?

Tehát mi a legjobb megoldás a helyzetre?

1. Javasoljuk, hogy teljesen szüntesse meg a hormon túladagoláson alapuló kezelési veszélyeket.

2. Javasoljuk, hogy a hormon adagolását három paraméter alapján határozzuk meg: pulzus, kontroll szünet és az általános jó közérzet. A hormon adagját ismét naponta meg kell változtatni – az impulzus, a kontroll szünet és az általános jó közérzet alapján.

A napi adag 25% -kal, vagy akár 50% -kal növelhető vagy csökkenthető. A napi alapdózis az a dózis, amikor a beteg jól érzi magát, és amikor például az asztma rohamok inhalátor vagy más módszerrel könnyen megállíthatók.

A hormonterápiára vonatkozó részletes utasításokat a DVBM utasítások melléklete tartalmazza. Hangsúlyozzuk, hogy az általunk kínált hormonterápiás taktika csak a DVBM-rel együtt lehet nagyon hatékony. Csak ilyen körülmények között lehetséges a hormonadag fokozatos csökkentése, valamint a mellékvesék szövetének helyreállítása.

Adataink szerint azok a betegek, akiknek a kontrollszünetét 30–40 másodpercre növelték, a pulzusszám 65–70 / perc volt, abbahagyták a hormon gyógyszerek szedését, mert már nem voltak rájuk szükségesek. Természetesen a következő következtetésre jutottunk: kötelező a drasztikusan megváltoztatni a hormonterápia jelenlegi megközelítését, hogy összhangba kerüljön a tudományos adatokkal, amelyeket a jelenlegi konferencián felhívtak a figyelmünkre.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook