1/3

Igen, egyharmad. A US News egészséggel foglalkozó rovata hozta le ezt a megdöbbentő cikket – az USA lakosságának harmada, 2050-re II-es cukorbeteg lesz, ha minden úgy megy tovább, ahogy most megy. A rossz hír az, hogy fog ez még “úgyabbul” is menni, és ez egy baromi optimista megközelítés.

Cikk itt!

Persze most lehet azt is mondani, hogy az USA messze van – kit érdekel. Nos, valóban messze van, de az életsílus meg itt van, és rémlik, hogy pár hete kerültünk fel az európai elhízottsági dobogóra, és mintha az elhízás és a felnőttkori diabétesz között lenne valami összefüggés. Most látom felnőttkorit írtam – nos igen, régen így nevezték – de ma már 5-6 éves gyerekeket is kezelnek ezzel végzetes kórral? Ejnye, megint tévedtem – hiszen van ennek már ellenszere, edzésnek és egészséges étkezésnek hívják.

Ha igazán sokkoló információt akarsz olvasni – íme: most van gyermekkorban az USA-ban az a generáció, amely átlagos élethossza nem haladja majd meg a szüleiét.

Egyszerűen kinyílik az ember zsebében a bicska, hogy amíg a gyógyszergyárak már dörzsölik a tenyerüket a kezünkben a megoldás. Mozgás és helyes étkezés. De most komolyan – olyan nehéz ez?

 

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook