FMS tegnap…

FMS tegnap…

Ahogy az ember egyre tapasztaltabb az FMS rendszerében, egyre gyakrabban fordul elő, hogy már az FMS szett nélkül is mérek. Szemmel…:)

A fiaméknak volt farsangjuk, és felfigyeltem egy kislányra – elsős, tehát 6-7 évesek – akinek gyönyörű tartása van. Meg is dicsértem a szülőknek, mire kiderült, hogy korosztályában benne van a legjobb tiz korisban az országban.

Ahogy figyeltem játék közben, egyre bántóbban sejlett fel bennem, hogy valami nem stimmel. Aztán rájöttem…A guggolás – játszottak – gyönyörű mély volt, de nem tetszett. Megkértem a papáját, hogy hadd guggolhasson előttem, természetesen kifelé álló lábfejjel. A papa – korábban profi sportoló – el volt ájulva attól, hogy milyen szépen guggol. Sajnos azonban én láttam, hogy a bal láb a belső talpélen van jelentős százalékban, a térd pedig erősen kompenzál. Ezért megkértem Katát, hogy forditsa előre a lábfejet, vegyen fel vállszélességű terpeszt. Eredmény? Azonnali x lábas guggolás, az egyik legcsúcsnyább, amit valaha életemben láttam. A papa azonnal látta a bajt és tanácstalanul nézett rám.

Azért imádom az FMS rendszerét, mert 5 perc múlva azt hiszik, hogy varázsló vagy…:) Mert 5 perc múlva a kislány úgy guggolt, mint az álom. Megkapta a javitó gyakorlatot, amit naponta végez, 2 hét múlva megnézzük, mi a helyzet…Királyság…:)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook