FMS szakértői képzés – rövid beszámoló

FMS szakértői képzés – rövid beszámoló

A 2006-os RKC képzéskor hallottam bővebben az FMS képzésről – Brett Jones – és azonnal fel is keltette az érdeklődésem, így azonnal regisztráltam is magam erre a programra, ami akkoriban még csak Hollandiában volt elérhető. Eltelt pár év, és tavaly Gray Cook és Lee Burton felkért arra, hogy a hazai képzéseket én vezessem. Hát nem mondom, hogy azonnal igent mondtam, mert azért ez nagy kihívásnak tűntmár akkor is, és bevallom most is így gondolom.

Az első ilyen programot most pénteken és szombaton tartottam, és a sikerre való tekintettel lesz még idén FMS I és FMS II és SFMA is – lásd itt! Rendkívül vegyes és talán éppen ezért jó csapat jött össze, és hihetetlen jó kérdéseket hangzottak el – kapaszkodni kellett rendesen, de ez a szuper, amikor az előadót is komoly munkára késztetik a résztvevők. Ehhez kellett Csíky Ferenc és Adolf Albert asszisztenciája is, és azt gondolom a program végére a puzzle minden darabja a helyére is került.

Talán ezt bizonyítja az is, hogy az első napon mért eredmények drasztikus változtak pár perc korrekciós munka hatására – mi ez, ha nem bizonyíték a rendszer mellet?

A program több volt annál, mint az anyag mechanikus leadása, az FMS új alapot teremt, új nyelvet hoz létre az edzők, rehabilitációs szakemberek és sportorvosok között. Sokan azt gondolják, hogy az FMS csak az RKC oktatóknak segít, miközben az FMS valójában a résztvevő által képviselt edzésirányzattól függetlenül képes sokat adni, hiszen az alapokra koncentrál és azt építi újra.

Sportolóként vagy edzést végző személyként sose lehetünk teljesen elégedettek, mindig van egy követező cél, állomás. Edzőként sem ér véget az út az első diplomával, a tanulás és fejlődés folyamatos – annak kellene lennie, így minden tisztelet azoknak akik a fejlődésükre áldoznak.

A rendszert remekül egészíti ki a Primal Move és a Csíky Ferenc által képviselt SMR – ezeket legalább ennyire javaslom minden olyan edzőnek, aki a mennyiséget minőségre akarja építeni.

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook