Tervezés – beszélj róla…

Tervezés – beszélj róla…

A blogomon sokat olvashattál arról, mennyire fontos a tervezés. Ugyan korábban már említettem, de nem fejtettem ki egy pontot, ami az egyik legfontosabb részlete a sikeres tervednek, főleg ha az fogyás, edzés vagy bármi más, ahol úgy érzed, elbukhatsz.

Az, hogy elhatároztad, megtervezted, lebontottad részcélokra, nos ez mind fontos eleme a tervezésnek. Ha terved nem a világuralom – ami érthetően a terv titkosságát teszi fontossá – akkor itt jön a legfontosabb tanácsom, amit valaha is adtam. Beszélj róla. Mindenkinek. Ha unják, akkor is.

Tegyük fel, hogy diétába kezdesz. Mondd el a barátaidnak, munkatársaidnak, edzőtársaidnak. Mindenkinek, aki szemmel tarthat, akinek Te fontos lehetsz. Azzal, hogy a terved elmondtad valakinek a terved, többé nem az univerzális nagy titok részét képezi, hanem tárgyiasul, megfogható és mások által is követhető…sőt akár számon is kérhető.

Hatalmazd fel őket, hogy szóljanak, ha az eredeti terved ellen tennél. Legyen rajtad plusz kontrol, mert lesznek gyenge pillanataid. Persze, Te erős vagy, hiszen minden tervedet sikerült az elmúlt 1 évben megvalósítani. Vagy egy hónapban. Illetve egy hétben. Khm…egy napban. Értsd meg a legtöbb tervünk magunk miatt dől dugába, mert én nem megyek el edzeni, én eszem ki a somlóit a hűtőből…Ezt mind én teszem, és nem a mások vették át az uralmat a döntéseim fölött…:) De minden segítségre szükségem van – lesz – hogy a helyes irányt tartani tudjam. Ha valakit okolhatok, az én vagyok magam, és mivel számtalanszor megbuktam, így helyes, ha mások segítségét is igénybe veszem. Bizalmatlan lennék magammal szemben? Nem…de ismerem magam, és ezért teszek így. Persze, végig magamról beszéltem, mert ugye Te kedves olvasó nem ilyen vagy…:)

Hidd el, ez egy remek stratégia ahhoz, hogy a terveid valóban meg is valósuljanak. De ez még semmi, egy lépéssel menjünk tovább. Hiszen akiket beavattál a tervedbe, megérdemlik, hogy értesüljenek a sikeredről, igaz? Fogytál, erősödtél? Mondd el azt is. Hadd osztozzanak a sikeredben, még jobban fognak figyelni Rád és támogatni a terved.

Szervezz tehát kis támogató közösséged magad köré…és egy újabb lépést tettél meg a siker felé.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook