Tedd mérhetővé…

Tedd mérhetővé…

Ha van valami, ami igazán fontos az edzésben, üzletben, életben, akkor az a mérhetőség. Ami mérhető, az kifejezhető valamilyen értékben, ami mögött valamiféle szám vagy minősítés van, az javítható. Ez az, amiért törekednünk kell arra, hogy mérhetővé tegyük az edzésünket.

Ismétlésszám, szettek, intenzitás, éves edzésnapok száma, 1RM, pulzus…a lista hosszú.
Bevitt kalória, fehérje-szénhidrát-zsír arány, testzsír, száraz izomtömeg…hát, ezek sem érdektelen adatok, ha éppen diétázol.

Fontos, hogy mérhetővé tedd a lehető legtöbb elemet. Nincs fontos és nem fontos. Van azonban fontos és kevésbé fontos. Ez különbözteti meg az igazi professzionális hozzáállást az átlagostól, a kiválóságra törekvőt a közepestől.

Most persze mondhatod azt, hogy mi köze ennek az élethez? Talán semmi…Talán sok. Gyereked van? Heti hány napot, napi hány órát vagy otthon? Ebből mennyit velük? Ebből mennyit valóban velük, és nem a tv előtt, vagy a számítógéped előtt? Gondolod, hogy nincs összefüggés a gyerekeddel való kapcsolatod és aközött, hogy mennyi minőségi órát töltöttél el velük? Várd meg míg felnőnek, és újra megbeszéljük ezt a témát…:) Két gyerekem van, hidd el, van összefüggés…A legjobb barátoddal mennyi időt töltesz? Milyen gyakran találkoztok, telefonáltok, emaileztek? Nem azt mondom, hogy ezeket táblázatba kell foglalni – mint az edzéseid – de valami elképzelésed csak van róla?

Ha vállalkozó vagy, tudod mennyi megrendelésed, megbeszélésed, hívásod és emailed jött, mennyi a forgalmad, és ezeknek mi az arányuk egymáshoz. És vajon ezeket a mérhető paramétereket akár napi szinten is ismered és figyeled? És ha különbséget, változást látsz, mit teszel?

Mert amit nem tettél mérhetővé, azt nem tudod javítani.

Amit nem tettél mérhetővé, azt nem tudod kontrollálni.

Mert ha nem nálad van a kontroll, akkor van egy rossz hírem. Másnál van.

Folyt köv…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook