PR minden nap?

PR minden nap?

Adam T. Glass RKC, ír mostanában sok cikket – Adam kedves barátom, és ennek okán még idén el is akarom hozni az Unbreakable-t Magyarországra – pár hete azzal sokkolja olvasóit, hogy azt mondja: PR every day. Vagyis egyéni rekord, minden nap. Ki ne szeretne akár naponta egyéni rekordot dönteni? Én igen, és a lehetőség csábító.

Azt gondolom, ha az edzés csak és kizárólag súlyban/ismétlésben mérjük, akkor számos olyan – beismerem nehezen mérhető – tényezővel nem foglalkozunk, ami már a minőség területe, és hát nem rendelhetünk minden katonai nyomás mellé egy minőségbiztosítási szakembert, hogy szabadon plagizáljam Rejtő Jenőt. Márpedig a minőség az, ami megkülönbözteti az elitet mindenki mástól…

A minőség azonban megfogalmazhatatlan kategória is. Nézd ahogy Bolt fut, figyeld ahogy Sugar Shane Mosley bokszol, ahogy GSP vagy Fedor harcol, ahogy néhány brazil focizik… Válaszd ki a kedvenc sportod legnagyobb egyéniségét és ezt látod majd: könnyedség. Az elit képes arra, hogy a nehéz dolgokat könnyedén hajtsa végre. Könnyű dolgot nehéznek láttatni – ez a kezdő fő ismérve. Ennek ellentéte az elité. Mert ehhez koordináció kell, zsenialitás és tökéletes uralom a test és mentális képességek felett.

Miért írtam ezt le? Cinikus lennék – és az vagyok – akkor mondhatnám ezt: ha ma megnyomom a 48 kilót kelet felé, és holnap nyugat felé, holnapután jobb szemmel kacsintva és később fogmosás előtt, az mind egyéni rekord. Ha Adam erre gondolna, egyet is értenék vele, ahogy minden másban egyet is értek vele. Így azonban attól tartok, hogy az ígéret nem teljesíthető. Hacsak nem illesztünk be egy olyan mérhetetlen attribútumot a rendszerbe, mint a minőség. Igen, lehet a kérdés az hogy ma többel ment-e az adott gyakorlat, több ment-e az adott gyakorlatból, ahogy lehet az is kérdés, hogy képes voltam-e ugyanazt a súlyt/gyakorlatot/ismétlésszámot könnyedebben kivitelezni.

A ZHealth rendszere sokban segít abban, hogy minden edzésed után jobb legyél. Sőt, már az edzésed előtt… Az erősebb=jobb. Kitartóbb=jobb. Minőségibb mozgásra képes = jobb. Egy életen át lehetsz jobb, de nem lehetsz egy életen át erősebb, edzettebb. Az emberi test terhelhetősége véges és mondom ezt úgy, hogy majdnem 40 évesen döntögetem a saját rekordjaimat. Biofeedback és a ZDJM az, ami segíthet a célod elérésében. Legyél minden nap jobb. De ne felejtsd el. A több nem jobb. A nehezebb nem jobb. A jobb ami jobb…Nem lettem zen mester, nyugi…:)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=J0NPr5uTUno&hl=en_US&fs=1&]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KYta7RigmJs&hl=en_US&fs=1&]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oDw3tUuoLpM&hl=en_US&fs=1&]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AeBDTTNsWQ8&hl=en_US&fs=1&]

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook