Pár szóban az egészségről…

Pár szóban az egészségről…

Miközben mindenki fitt, izmos és erős akar lenni – ne felejtsük el, hogy az egésznek az alapja az egészség kellene, hogy legyen. Persze az egészség nehezen definiálható fogalom, de ennek a fittségi szint csak részben meghatározója. Ismerek kevésbé egészséges embereket, akiknek a fittsége, ereje messze átlag feletti. A kérdés az, hogy meddig.

Azok a klienseim, akik velem dolgoznak tudják, hogy mindig az saját céljaikat valósítjuk meg – az én célom nem az Övék, és az én általam kijelölt iránnyal nehéz azonosulni, hacsak az irányt nem maga a kliens jelölte ki. Megmondod hová akarsz menni, és én segítek abban, hogy oda is érj. De nem mondom azt, hogy le kell fogynod, képesnek kell lenned 5 perc alatt 100 snatchre.

Aki edzősködésre adta a fejét tudja, a család kemény dió. Szeretnénk nekik segíteni, és elhalmozzuk őket ötletekkel, amiből általában semmit sem fogadnak meg. Édesapám a metabolikus szindróma előszobájába lépett – nem túlsúlyos, és mégis cukorbetegség és magas vérnyomás kínozza – például kijelentette, hogy edzeni nem fog. De szeretne egészségesebb lenni, amiért hajlandó is tenni, és ezzel kezdetét vette az étkezésének átalakítása, mert azt mondta, ezen szívesen változtatna.

Ma ott tartunk – 3 hónap alatt – , hogy normál vércukrot mértek Nála a legutóbbi teszten, és mivel naponta is méri magát is, így a laborban mért eredményeket ezek a tesztek is megerősítették. A vérnyomása szintén a normális tartományba került, és egy keveset fogyott is, de ez egyáltalán nem volt a cél. Magyarán volt egy célja – egészségesebb lenni, kevesebb gyógyszert enni – , amihez közösen megkerestük a legjobb eszközöket – étkezési reform – és 3 hónap alatt lassanként kikerült a konyhából a kenyér, a napraforgó olaj és általában a gabonafélék, bekerült az étkezésbe a hal és kókuszzsír. És nem mellékesen a D3 vitamin, a Króm és még pár olyan kiegészítő, ami Nála nagyon is működött.

Na ezért érdemes csinálni…:)

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook