Omegawave – kérdések és válaszok…

Omegawave – kérdések és válaszok…

Sokan érdeklődnek Omegawave ügyben, és egy mai példa, ezt magamon mértem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ilyen pontossággal és gyakorisággal végzett mérések kritikusak az adaptáció szempontjából, hiszen láthatóan a szervezet képtelen volt megbírkózni a tegnapi és a kummulált több napos stresszel. Normál esetben ma robbanékonységi edzésem lett volna, így a következőket tudom tenni.
1. Ma valami nagyon laza gyakorlás lesz.
2. A reggeli edzés elmarad, és egy jóval későbbi mérés alapján az edzhető kapacitások kerülnek előtérbe – hiszen 3-4 óra alatt pár edhetőségi ablak meg is nyílhat.
3. Az is benne van a pakliban, hogy már valami más ellen küzd a szervezet – vírus? – és ezért is van ekkora küzdelem az adaptációért.
A lényeg az, hogy az eredetileg eltervezett edzés végrehajtása most a lehető legrosszabb döntés lenne.

De menjünk rögtön tovább, mert ilyenkor ezeket a kérdéseket kapom a bevezetést tervező edzőktől:
1. Hogyan lehet így egy teljes edzésfolyamatot, periodizációs folyamatot levezetni?
Az edző nem az edzésfolyatot menedzseli, mert az felkészülés központja nem a program, hanem maga az atléta kellene, hogy legyen.

2. Miért egy gép monjda meg, hogy mit csináljak?
A mérési edermények lehetőséget adnak arra, hogy ne akarjunk olyan kapacitást fejleszteni, amely egyrészt pozitív móden nem reagálna a befektetett munkára. Nem beszélve arról, hogy – és csak kérdezem – egy fáradtabb sportoló lehet-e sérülékenyebb?

3. Ide nem is kell már edző, elég lenne egy robot.
Zsákutca. Ahhoz nem kell edzői tudás, hogy egy 12 hetes programot A-tól Z-ig jó karmesterként levezényeljünk. A napi változók okán elképzelhető, hogy megírt tökéletes program a mai napon egyáltalán nem tökéletes, és helyben be kell nyúlni a tervbe. Ha valahol, itt kreatívnal és képzettnek kell lenni.És nekem pont ezért ragadta meg a figyelmem az Omegawave.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook