Mitől lesz valaki jó kettlebell oktató?

Mitől lesz valaki jó kettlebell oktató?

Nos, elsődlegesen attól, hogy kitől tanul.

Személyes felelősségemnek tartom, hogy minden oktatónknak módja legyen Paveltől és a legmagasabb szintű oktatótól tanulni is, és eddig 2007-óta minden évben itt volt Pavel a hazai képzéseken.Tudom, sokan gondolják úgy, hogy minden kettlebellel végzett edzés egyenlő – és sosem állítanám azt, hogy a többiek tévednek, pusztán tudom, hogy nekünk igazunk van.

Természetesen arra “terelgetjük” az oktatóinkat – ahogy Pavel mondaná kemény szeretettel – hogy rendszeresen térjenek vissza a képzéseinkre, és azért fordítjuk le Pavel könyveit magyar nyelvre, hogy ne csak az oktatóink fejlődése lehessen töretlen, de bárki olvashasson szakirodalmat. Persze lehet mondani azt, hogy mindez a pénzről szól – de annyit hadd jegyezzek meg, hogy áprilisban azért jön ide Pavel, hogy a hazai oktatókkal egy napot dolgozzon – és ezért sem Pavel, sem a hazai képviselet nem kér semmit.

Nem akarom most mártírnak beállítani magunkat, de fontos megérteni, ez mindkettőnk élete is egyben, és nem egy fitnesz trend, mint ahogy a hazai Strongfirst instruktorokat is a tanulás, a segíteni akarás és a kihívás hajtja. Nem hiszed? Lehetnek ennek ellentmondó gondolataid a kettlebell oktatói képzés első napján, de aki nem való közénk, az feladja a második napon, vagy bukás esetén – ami jellemzően 40-50% – már nem adja be a pótvizsga anyagát. Elfogy a lendület. Honnan tudom? Mindkettőre számtalan példát tudok felhozni – láttam mindkettőből eleget. 2006-os oktatói vizsgám óta láttam pár trendet megjelenni a fitnesz piacon…És el is tűnni.

2006-óta tanítjuk Magyarországon az egészség és erő kettlebell használat általi útját, mert út ez, amelyben hiszünk, és úgy tűnik működik. Persze senki sem fog kettlebell-csendőrt küldeni azért, aki nem hozzánk köthetően oktatja a kettlebellt, de gyanítom, mi még akkor is kettlebellt fogunk oktatni, amikor mások már a legújabb edzésmódszerbe bolondulnak majd bele, és hirdetik nagy elánnal, mint az egyetlen és tökéletes megoldást.

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook