Minden edzőnek van edzője…

Minden edzőnek van edzője…

És ha nincs, akkor hagyd ott azonnal, mert sarlatánnal van dolgod, aki azt gondolja, ő az egyetemes tudás kizárólagos birtokosa. Veszélyes…

Az elmúlt években szerencsém volt a világ top trénerei keze alatt dolgozni. Pavel, Dennis Rogers, Eyal Yanilov, és folyamatosan levelezem a következőkkel Adam T. Glass, Dr. Mark Cheng, Brett Jones, Csíky Ferenc és a lista hosszú… Egy ponton azonban minden esetben feltettem a kérdést az első háromnak – te kitől tanulsz? – , és érdekes módon mind hasonlóan felelt, talál Eyalé volt az, amit a leginkább egyszerű idézni: “Minden mesteremtől sokat tanultam, de a legtöbbet a tanítványaimtól.”

Edzőnek tartom magam, de az edzéstervem még ha magamnak is írom többnyire, azt megnézetem valakivel, aki nálam ehhez jobban ért. Ne aggódj, mindig van, aki jobban ért hozzá. Lásd az előző írásom második pontja. A külső szakértő bevonása ad egyfajta realitás teszt jelleget a tervemnek. Persze, papíron minden terv ok, de az a fránya valóság…

Profi vagy? Ne hidd azt, hogy már nem szorulsz rá a tapasztaltabbak segítségére, mindenkinek kell mentor…Ha erő-állóképesség fejlesztésről van szó, biztosan van kihez fordulnom, mondjuk Toncs Péter barátom gyorshívóra is van állítva. Mellesleg Péter mesteredzői minősítést kapott, ami nem semmi.

Ha pedig kezdő vagy? Biztos vagy benne, hogy a youtube-ról kell megtanulnod a swinget? Biztos vagy benne, hogy valamelyik fórumról letöltött edzésterv a legjobb, amit kaphatsz? Ha igen, akkor ez a post pontosan Neked szól. Nos, nincsenek jó híreim. Edzőre van szükséged.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook