Milyen gyakran Kettlebellezel?

Milyen gyakran Kettlebellezel?

Március 6-án tettem fel ezt a kérdést a blogon, és ehhez csatoltam egy felmérést is, hogy valamelyest megismerjem az edzési szokásaitokat.  Nos, az eredmény nem lepett meg, 51% hetente 4, vagy több alkalommal lengeti, nyomja a vasat…Sőt, igazából örülök is neki.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem vagyunk testépítők, és ezért a céljaink is mások…És a megfelelő célhoz a megfelelő eszközt kell választanunk.

Nos, nézzük miképpen edzettek a régi idő erősemberei. Számos olyan erősember élt az 1800-1900-as években, akik hitték – és ezt vallom magam is – hogy az erő egyfajta készség, amely fejleszthető. Mégpedig nem edzéssel, hanem rendszeres gyakorlással. A régiek bizony naponta gyakoroltak, az igazán nagyok pedig ebből is éltek.

A többség rendszeresen lépett fel 20 éveik közepe óta cirkuszokban. Naponta gyakoroltak – délelőtt – ahol a meglévő gyakorlataikat fejlesztették tovább, új gyakorlatokat eszeltek ki. És este felléptek, nem ritkán 2 alkalammol, heti 4-5 napon is. Ez heti 15 rövid, de intenzív edzésnek felel meg. Akár 30-40 éven át, hiszen sokan egészen az 50-60 éves korukig ezt az életet élték.

Most azon lépjünk túl, hogy kinek van erre ideje…Nem ez a kérdés, hanem az, hogy minden emberi számitás szerint amit leírtam az lehetetlen. És vagy ők mindannyian genetikai csodák voltak, vagy van itt valami, amit kihagytunk a számításból, ez pedig az emberi test csodálatos felépítése, ahogy újra és újra képes arra, hogy felépítse magát és egyre erősebb legyen.

Azt hozzá kell tennem, hogy edzéseik során számos alapelv közül az egyik legfontosabb az volt, hogy csak addig végezték a gyakorlatot, amíg az szabályosan – minőség – kivitelezhető volt, és erőltetett ismétléseket, vagy végkimerülésig vitt sorozatokat igen ritkán végeztek.

Azért erről még lesz mit írnom, mert szeretném jól körüljárni a dolgot…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook