Képzések

Képzések

Az idei év ahogy korábban is írtam a képzések éve, és ez leginkább rám vonatkozik. Ginastica Natural, Zhealth-ből 3 külön rész és egy speciális – még titok – szeminárium is szerepel a terveim között, nem beszélve pár kisebb képzésről, ami a felsoroltakhoz képest ugyan rövidebbek, de korántsem lényegtelenek.

Sajnálatosnak tartom, hogy a legtöbb edző úgy gondolja az iskola elvégzése után diákból tanár lett, és immáron nincs mit tanulnia. Az USA legjobban elismert edzőinek blogjain – Cressey, Boyle, Cook, Cosgrove, Robertson, Weingroff , Elite FTS vagy akár a Westside csapat – rendszeresen olvashatsz arról, hogy fizetős vendégként megjelentek egymás oktatásain, mert tanárnak lenni állandó tanulást jelent. A funkcionális edzésben ma forradalom zajlik, és mindaz, amit a funkcionális edzésről 3-4 éve hittünk, többségében már nem vagy csak részben igaz. A funkcionális edzés olyan módon fejlődik, mint az számítógépipar, és az aki lemarad az elveszik.

Nézd meg a fenti amúgy fantasztikus névsort, és hasonlítsd össze a hazai top celebritás edzőkkel. A kérdés az, hogy ezek a híres trénerek mikor vettek részt olyan oktatáson, ahol beültek a padba és tanuló lettek újra egy kis időre.

Ha én kliens lennék bizony nagyon is figyelnék arra, hogy csak olyantól tanuljak, aki folyamatosan időt, energiát és néha pénzt is áldoz arra, hogy a tudása mindig friss legyen. Az RKC közösségben 2 évente újra kell vizsgázni a teljes RKC anyagból, ez biztosítja a szakmai minimumot.Pavel kétszer is megcsinálta a CK-FMS képzést, és pont ettől lesz Pavel.

Provokatív az írás? Vállalom…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook