Jobban / többet

Jobban / többet

Ha magad is tréner vagy, pontosan érteni fogod azt, amiről írok. Az edzőtermi látogatok jelentős része céljai között első helyen szerepel a fizikai átalakulás és az a cél, hogy erősebbek legyenek. E kettő biztosan a 3 első cél között szerepel, az összes lehetséges sorrendben. Azért edzenek nagyobb súllyal vagy nagyobb ismétléssel és egyre gyakrabban, hogy elérjék a kívánt fizikai átalakulást.Többet dolgoznak, hogy jobban nézzenek ki.

Véleményem szerint ez egy teljesen hibás elképzelés. Mozogj jobban, aztán mozogj jobban, többet. Csak akkor mozoghatsz többet, hogy az adott mozgás minősége minimum jó, de inkább kiváló. Ezt a harcművészek pontosan tudták, és nem véletlen az analógia. Egy harcművész mester a technika tanításakor – főleg formagyakorlat esetén – a minőséget nézi. Csak akkor léphetsz a következő szintre – ezt a PS-en felnőtt generáció miatt írom – ha az előző szintet sikeresen teljesítetted. És ez nagyon fontos tétele minden edzésnek.

Mozogj jobban, aztán mozogj jobban, többet. A mozogj jobban hangsúlyozása minőséget jelent, ami segít abban, hogy a mozgásod most vagy majd a jövőben fájdalommentesen mozoghass. A minőségre újabb készségek építhetők, amelyek erős alapokon állva működőképesek lesznek. Ha tehát valamiért azt gondolod, hogy a több a jobb, rossz hírem van.

A jobb a több.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook