Edzésterv és napi állapot

Edzésterv és napi állapot

Egy korábbi bejegyzésben már utaltam rá, hogy a kliens aktuális állapota megváltoztatja az edzéstervet, sőt…Meg is kell, hogy változtassa. Lássuk mire gondolok.

A kliens panaszmentes és jobb – ball váll 2-2 az FMS mérés alapján. Tehát teljesen rendben van. A mai napon snatcheket kellene végeznie, azonban van egy kis előzetes is a klienshez. Korábban 1-2 volt, innen hoztuk fel szimmetrikus 2-re.

Tegnap sok katonai nyomást végzett, és már amikor megérkezik látható rajta, hogy kicsit teknősháta van, mivel egész nap ülőmunkát végzett. Számos intő jel és a története szinte ordít azért, hogy a vállát 1 perc alatt megnézzünk. Hoppá…ez ma valamiért 1-2 megint.

Mi történhetett?- Lehet a tegnapi nyomás, lehet az egész napos ülés, lehet persze az is hogy a heti 3x elvégzendő korrekciós gyakorlatokat nem végzi az ügyfél. Na jó, az utóbbit persze zárjuk ki, hiszen az ügyfél mindig elvégzi a neki írt korrekciós gyakorlatokat, igaz? Igaz? Persze, hogy nem igaz…:)

Innen két út áll előttem…

1. Ha tudom, hogy ezt az asszimetriát 10 percen belül fel lehet oldani – SMR, CB, JM – akkor hajrá.

2. Marad a ballisztikus edzés, de ma csak állig megy a súly, bármi is legyen a gyakorlat neve.

És akkor most jön a kérdés – ma hány személyi edző alkalmazza ezeket az alapelveket itthon? Mikor értik meg végre, hogy a súlyzós edzés csak másodsorban szól az erő és az állóképesség növeléséről, mert elsődlegesen a feladata a prehab és rehab, a saját sportágban és/vagy a normál életben torzult mozgásminták és izomfunkciók helyreállítása…

Persze, nem értik meg, ezért lesz egy jól képzett RKC mindig is előnyben…:)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook