Kompromisszumok az edzésben…

Kompromisszumok az edzésben…

Letöltött edzés a netről
Nyilvánvalóan sokan edzenek így, és sokan valóban azért, mert nincs más megoldás. A kompromisszum tényező egyértelműen erős, hiszen nem feltétlenül azt végzed, ami a legnagyobb hatásfokkal működne, nem feltétlenül úgy, ahogy az végezni kellene.

Csoportos edzés
Szintén kompromisszumos megoldás. A csoport ugyanazt az edzést végzi, függetlenül attól, hogy mi az egyénenkénti cél. Ezzel együtt ez már instruktori felügyelettel történik, van mód a technikai javításra, és esetenként az egyéni feladatokra is.

Kiscsoportos edzés – max 4 fő
Ebben az esetben már egyértelműen több lehetőség van arra, hogy valóban a Neked szükséges technikák kerüljenek előtérbe, az instruktor figyelme viszonylag kevés kliensen oszlik meg, és bizonyosan sokkal jobb lesz az elérhető eredmény is.

Személyi edzés
A rendszeresen személyi edző felügyeletével végzett edzés lenne a csúcs, ahol minden pillanatban a Te céljaidnak, képességeidnek megfelelő terhelést kapsz. Legyünk azonban realisták: ezt az a módszer, amit a legkevesebben engedhetnek meg maguknak, hiszen nem ez a legolcsóbb megoldás. Ha heti 2x személyi edzéssel számolsz az szép summa lehet, de ezért az edződnek nem keveset kell letennie az asztalra…És itt is van kompromisszum, de itt azért inkább az anyagiak azok…

Kombinált edzés – személyi és csoportos vagy kiscsoportos
Az előző 3 verzió kombinációi.

Személyi edzés + online támogatás
Egy remek kompromisszumos megoldás, nem keveset alkalmazom ezt a módszert, és igen, ez is kompromisszum. A lényege az, hogy a klienst az ember havi 2-4 alkalommal látja, ekkor a technikák élesítése a cél, és a visszamérések, amely segít megérteni, hogy jó úton vagyunk-e. Egyébként pedig a kapcsolattartás emailben/telefonon/sms-ben történik. A kliens annak megfelelően kapja meg a tervet – túl a közösen megfogalmazott terveken és célokon – hogy milyen eszközt tud az edzéséhez elérni. Én videón sosem küldök technikát, de adott esetben a klienst megkérem, hogy az új tanult technikát videón küldje meg.

Mielőtt tehát belevágsz az edzésbe, érdemes a fentiekkel tisztában lenni, mert gondolom Te is a legtöbbet akarod kihozni az edzésedből, és idő és anyagi szempontból az optimális ráfordítással akarod megtenni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook