Frissítés

Frissítés

Korábban írtam, hogy a gyakorlásaim gerincét a kézállásban nyomás – falnál, és fal nélkül – egylábas guggolás és húzódzkodás adja, illetve a swing, amit főképpen 32 kilóval végzek. A 24 kiló nekem kevésnek mutatkozik a kétkezes swingnél, a 28 és a 32 kilós azonban 10-20 ismétlés között/sorozat a kívánt minőségben, robbanékonyan megy, így mostanában ezt a súlyt használom csak.

A kézállásban nyomás is szépen alakul. Tavaly elmented addig, hogy 21-22 ismétlés is ment falnál jó technikával, de ennek azért valljuk be nem sok hatása volt a max erőre, így dobtam a programból, de érdekes irány volt. Viszont bekerült a súlymellényes és plattformon nyomás, ahol vagy a plusz súly, vagy a nagyobb mozgástartomány jelenti a kihívást…

Mivel most egyiket sem tudom gyakorolni, öklön végzem a nyomást falnál, ami egyrészt nagyobb mozgástartományt ad, másrészt a múltban sérült vállamira is kisebb nyomást helyez, és remekül erősíti a csuklót. Igaz, a bütykön nyomás közdős volt az elején, de lassan megszokom az 5×5 sorozatokat. És végre a támasz nélküli kézállásban is megy 3-4 nyomás.

A pistol újra visszakerült a programba, és ez új – de végre a bal térdem is olyan állapotban van, hogy lehet terhelni. A húzódzkodás pedig alap, és itt is a nehezített verziókat használom, vagyis minden gyakorlatnál olyan megoldást választok, ahol a maxom 3-5 ismétlés. A max nem azt jelenti, hogy nem menne a hatodik, de ott már kivitelezési sebesség, minőség, mozgástartomány nagyot esne, és a hipertrófia most sem érdekel, ahogy máskor sem.

Illetve van még valami, amit minden reggel gyakorlok, ez pedig az egykezes-egylábas fekvőtámasz, itt most 5 darab a max, és ez azért jó irány.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook